La justícia acorrala Luis Rubiales: agressió sexual, coacció, blanqueig, corrupció i administració deslleial

La Fiscalia demana dos anys i mig de presó per a l'expresident de la RFEF, el mateix dia que s'aixeca el secret de sumari pels seus negocis sospitosos

ARA
3 min
Luis Rubiales

BarcelonaLuis Rubiales gaudeix d'unes setmanes de vacances a la República Dominicana, però l'expresident de la Federació Espanyola (RFEF) ja sap que el 6 d'abril, data en què té previst tornar a Espanya, serà detingut. Se l'investiga per un cas d'administració deslleial, corrupció i blanqueig de capitals mentre dirigia l'ens rector del futbol espanyol. Aquest dimecres s'ha aixecat el secret de sumari d'un cas en què hi ha fins a nou persones imputades. El mateix dia que la Fiscalia de l'Audiència Nacional ha fet pública la pena de presó que sol·licita per a Rubiales en un altre cas, el del petó no consentit a Jennifer Hermoso.

El ministeri públic demana per a aquest últim cas una pena de dos anys i sis mesos de privació de llibertat. En l'escrit té en compte les pressions posteriors contra la jugadora perquè evités presentar la denúncia i assegurés en públic que va ser un gest consentit. Els fets van tenir lloc el 20 d'agost, a la ciutat australiana de Sidney, després que la selecció espanyola femenina hagués guanyat el seu primer Mundial. Durant el lliurament de les medalles, Rubiales va agafar pel cap Hermoso i li va fer el petó als llavis.

A Rubiales se l'acusa d'un delicte d'agressió sexual i un altre de coaccions. Per aquests motius la Fiscalia demana també que pagui una indemnització de 100.000 euros a la futbolista i que sigui inhabilitat per treballar en l'àmbit esportiu durant el temps que duri la condemna. Addicionalment, sol·licita una pena de dos anys en llibertat vigilada, i una ordre d'allunyament de 200 metres i d'incomunicació amb Hermoso durant quatre anys.

En l'escrit, també demana un any i mig de presó per a l'exseleccionador femení, Jorge Vida; l'exdirector de màrqueting de la RFEF, Rubén Rivera; i el director de la selecció espanyola de futbol, Albert Luque. A tots ells els acusa d'un delicte de coaccions i sol·licita que paguin una indemnització de 50.000 euros cadascun, a més de ser inhabilitats també en l'àmbit esportiu mentre duri la condemna i un ordre d'allunyament i incomunicació amb Hermoso durant tres anys i mig.

Segons el ministeri públic, hi ha indicis per afirmar que Rubiales va intentar convèncer la jugadora perquè subscrivís una declaració pública en què assegurava que el petó fos consentit. Com que ella s'hi va negar, van intervenir Vilda, Rivera i Luque per mirar de d'aconseguir aquest objectiu, fos parlant directament amb ella o amb el seu entorn més proper: familiars i amics. Entre les declaracions i els missatges intervinguts, es demostra que van arribar a garantir per a Hermoso un lloc a la RFEF, quan acabés la seva carrera com a futbolista. Les converses van anar pujant de to fins que, el 5 de setembre, quinze dies després del petó no consentit, va presentar la denúncia.

Nou investigats en el cas de corrupció i blanqueig de capitals de Rubiales

En la investigació que té oberta Rubiales pels diferents negocis sospitosos mentre presidia la RFEF, la jutgessa de Majadahonda ha aixecat el secret de sumari d'una investigació on també s'estudia el contracte entre la RFEF i l'Aràbia Saudita per a la Supercopa. L'emprsa Kosmos, propietat de Gerard Piqué, va actuar d'intermediària però de moment l'exfutbolista del Barça no està sent un dels imputats.

Sí que ho està l'advocat Tomás González Cueto, que fins la setmana passada estava contractat per la RFEF a través del seu bufet G&C i que va ser un dels detinguts en l'operació de la Guàrdia Civil. Cueto, mà dreta de Rubiales, no havia fet arribar a la jutgessa la documentació que li estava sol·licitant, motiu pel qual els agents de la UCO van registrar la seu de la Federació. Ramón Caravaca, que també era advocat de la RFEF a través del butfet de Cueto, també està investigat per corrupció.

Javier Martín Alcaide, Nene, és empresari hoteler i amic de Rubiales. L'acompanya a la República Dominicana i també serà detingut quan torni a territori espanyol, la setmana vinent. Purificación Rufino, la seva dona, també serà citada a declarar. Així com Israel Dorado, exdirector de la televisió de l'equip de futbol del Granada i amic de Rubiales i de Nene.

D'altra banda, el cas esquitxa a Pedro González Segura, que fins dimecres era director del departament de Servicis Jurídics de la Federació. I el seu germà Ángel, propietari de l'empresa Grunconsa i relacionat amb possibles irregularitats en les reformes de l'estadi sevillà de La Cartuja. José Javier Jiménez, exdirector de Recursos Humans de la RFEF i Miguel Ángel García Silvelo, responsable d'Instal·lacions.

stats