FUTBOL
Esports Futbol 09/07/2018

Luis Enrique, nou seleccionador espanyol

José Francisco Molina és el nou director esportiu de la Federació Espanyola de Futbol

N.g. / N.a. / A.n.
2 min
Luis Enrique va retocar el sistema i va jugar amb un 3-4-3.

BarcelonaEl nou cicle de la selecció espanyola ja té cara i nom: Luis Enrique Martínez serà el nou entrenador de la roja els pròxims dos anys, en què tindrà els reptes de l’estrenada UEFA Nations League (que arrenca al setembre amb Espanya enquadrada al grup de Croàcia i Anglaterra) i la classificació per a l’Eurocopa 2020. L’asturià estarà acompanyat pel seu staff de confiança i serà presentat la setmana vinent. Qui sí que va comparèixer a Las Rozas per oficialitzar el càrrec és José Francisco Molina, el nou director esportiu de la Federació Espanyola de Futbol, que assumirà la feina que feia Fernando Hierro abans que hagués de substituir Julen Lopetegui a la banqueta. “S’obre un període nou, amb canvi de director esportiu i de seleccionador. S’ha fet una feina magnífica, però ara ha canviat tot”, va dir Molina.

La sacsejada esportiva és evident després de tancar la carpeta anterior amb una eliminació a vuitens de final del Mundial de Rússia. De Luis Enrique, escollit nou seleccionador espanyol amb unanimitat a la junta directiva de la RFEF, el president Luis Rubiales va lloar “el seu compromís”: “Ha tingut ofertes molt importants, ecnòmicament era impossible que nosaltres arribéssim a aquests números. Hi ha posat molt de la seva part, perquè si no ens hauria sigut impossible fitxar-lo”. Rubiales també va dir que l’asturià “compleix tots els paràmetres de la direcció esportiva” i va explicar que s’ha inclòs una clàusula de penalització si es trenca l’acord abans dels dos anys per evitar un altre cas com el de Lopetegui i el Reial Madrid. “No hem parlat amb ningú més i va ser relativament senzill arribar a un acord amb ell, perquè volia ser seleccionador espanyol”, va dir sobre les negociacions.

Luis Enrique arriba a la banqueta de la selecció després d’un any sense entrenar, des que el 2017 es va acomiadar del Barça després de tres temporades i 9 títols de 13 possibles, i havent aconseguit el triplet en el seu primer curs com a tècnic blaugrana. Abans l’asturià havia entrenat el Barça B, el Roma i el Celta de Vigo. El 2015, quan era tècnic del Barça, ja va admetre que li agradaria “molt” entrenar la selecció espanyola.

Piqué i la selecció

"Piqué és un grandíssim jugador, que ha fet molt per la selecció. Però la decisió de convocar-lo és del seleccionador. Així que jo intentaré que Piqué estigui a disposició del seleccionador", va dir Molina quan li van preguntar per la decisió del central del Barça d'abandonar la selecció.

stats