FUTBOL

El futbolista i refugiat Hakeem al Araibi, posat en llibertat a Tailàndia

El jugador portava dos mesos detingut per una demanda d'extradició al seu país

El futbolista de Bahrain Hakeem al Araibi, reconegut com a refugiat per Austràlia, ha estat posat en llibertat aquest dilluns després d'estar més de dos mesos detingut a Tailàndia per una demanda d'extradició al seu país, fet que va provocat una mediàtica campanya internacional. El director general del departament d'Afers Estrangers de la Fiscalia General, Chatchom Akapin, ha confirmat a l'agència Efe que un tribunal tailandès ha ordenat l'alliberament d'Al Araibi, després que la fiscalia retirés la petició emesa per Bahrain.

El calvari de Hakeem al-Araibi, el futbolista detingut durant la seva lluna de mel

Segons Akapin, el govern de Bahrain va sol·licitar a través del ministeri d'Exteriors tailandès la retirada de la demanda d'extradició, que la fiscalia tailandesa va presentar en representació del país àrab davant el tribunal penal de Bangkok, que va acceptar la petició.

El refugiat ha sortit en furgoneta de la presó Bangkok Remand i, segons ha confirmat el primer ministre australià, Scott Morrison, té previst embarcar aquesta nit en un vol amb destinació a Melbourne, on manté la seva residència.

El futbolista, de 25 anys i jugador de l'equip semiprofessional Pascoe Vale, va ser detingut el 27 de novembre a l'arribar a Bangkok amb la seva dona per passar la lluna de mel. L'arrest es va produir arran d'una ordre emesa per la Interpol que contravenia la normativa de l'organisme internacional que estableix que el país d'origen d'un refugiat no pot emetre un requeriment, com va passar en aquest cas. Encara que la Interpol va cancel·lar l'ordre el 4 de desembre, Manama ja havia sol·licitat a Bangkok l'extradició del futbolista, d'acord amb l'argument de les autoritats tailandeses.