Futbol
Esports Futbol 11/01/2013

La història del futbolista camerunès Samuel Eto'o, publicada en format còmic

El primer dels nou volums té 49 pàgines i arribarà a Europa a finals de mes. El còmic narra la infància del 'Lleó indomable' i té un preu de set euros

Efe
1 min

YaundéLa vida del davanter camerunès Samuel Eto'o s'ha presentat aquest divendres en versió còmic sota el títol "Eto'o, naixement d'un campió". El llançament de la historieta, obra de la jove artista camerunesa Joëlle Esso i que arribarà a Europa a finals d'aquest mes, ha tingut lloc a Yaoundé i a la ciutat portuària de Douala, d'on és originari el futbolista.

Les 49 pàgines del que serà el primer de nou volums relaten la infància del 'Lleó indomable' (sobrenom amb el qual es coneix el combinat camerunès de futbol), quan despuntava en els partidets al seu barri, el New-Bell de Douala, venia peix als carrers i no treia a l'escola els resultats esperats.

El còmic també relata el gir radical de la seva vida quan, als 12 anys, se'n va anar a França. "La gent no em coneix. Parlen de mi i pensen en els diners. Molts no saben exactament d'on vinc. Aquest llibre em dóna l'oportunitat de dir als joves del món que es pot néixer a New-Bell i ser important", ha assegurat l'exfutbolista del Reial Madrid, Mallorca i Barcelona, en una entrevista recent.

En aquest volum, el lector hi trobarà paraules típicament cameruneses, com "ndamba" (pilota) o "Zolo" (fer un "canó"). En el segon volum, que publicarà d'aquí a sis mesos, es relatarà l'odissea del també exinterista fins arribar a vestir la samarreta de la selecció del Camerun.

El preu del còmic és d'uns set euros, per –en paraules d'Eto'o, un dels futbolistes més ben pagats del planeta– "permetre a la majoria accedir al llibre".

stats