Esports
Esports Futbol 11/02/2015

Gerard Esteva alerta sobre les conseqüències de fiscalitzar l'esport modest

El president de la UFEC avisa que les noves mesures del govern central podrien provocar l'eliminació d'almenys un 50% dels 14.000 clubs catalans

à.g.
1 min
Gerard Esteva

BarcelonaGerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), ha estat entrevistat aquest dimecres per Josep Cuní al programa '8 al dia' (8TV), on ha analitzat la lluita contra la fiscalització de l'esport modest. "La situació és molt més que greu i podria provocar l'eliminació d'almenys un 50% dels 14.000 clubs i entitats que tenim", ha dit.

"L'entorn legal ha canviat i portem temps demanant al govern central que no inventi coses i que miri què es fa a Europa, on la situació s'ha regularitzat d'una altra manera", ha dit Gerard Esteva, que una vegada més ha defensat el 'pocket money'. "Aquesta compensació econòmica no és un salari sinó que serveix per pagar les seves despeses", ha argumentat.

"Les condicions per gestionar un club han canviat molt i han augmentat els costos econòmics. Hi ha moltes coses que, sumades, fan impossible la viabilitat de molts clubs", ha recordat. "El ministre Montoro ha reconegut que intentaran canviar algunes mesures", ha afegit.

"La vaga que el futbol farà aquest cap de setmana és el tret de sortida de les reivindicacions del món de l'esport. El pròxim dijous pactarem amb totes les federacions el full de ruta reivindicatiu", ha avançat. "El problema és que el sector de l'esport no està ben organitzat i no té un gran paraigua que el protegeixi", ha assegurat.

stats