Esports Futbol 11/04/2021

Dos golassos de Primera i deu punts de calma per a l'Espanyol (2-1)

La cinquena victòria dels blanc-i-blaus contra el Leganés i la derrota de l'Almeria els deixen a les portes de l'ascens directe

Germán Aranda Millán
3 min
Darder celebra el primer gol de l'Espanyol

Ara que estan prohibides les festes i que com a molt pots reunir quatre amics en una terrassa fins a les cinc de la tarda, hi ha poques celebracions d'aniversari millors que la que es va inventar ahir Nico Melamed amb un golàs antològic de volea acrobàtica, candidat a fer-se viral i que dona a l'Espanyol deu punts de marge als dos llocs d'ascens directe. Vint anyets feia el noi. Hi ha joves que ballen a TikTok i d'altres que fan vídeos de rap per oblidar durant uns minuts que la pandèmia els està robant la joventut. Els postadolescents de l'Espanyol, en canvi, estan aprofitant l'any per demostrar que estan gairebé al nivell dels líders blanc-i-blaus (Embarba, RDT, Darder) i més que preparats per acompanyar-los, si cal, a la màxima categoria.

Fins ara eren Pedrosa, lateral descarat, Puado, extrem elèctric (tots dos internacionals sub-21) i Melendo els joves que consolidaven l'Espanyol com a millor equip de Segona, ara líder tot sol i amb més marge sobre el tercer després de la derrota de l'Almeria amb el Saragossa unes hores abans i ja a 13 del mateix Leganés. Melamed, és cert, anava apareixent sempre amb detalls de qualitat, i no era el primer golàs que feia, però el d'ahir va ser d'una altra pasta. El que havia inaugurat el marcador, tanmateix, també tenia el segell de l'elit on els blanc-i-blaus volen tornar.

Va ser Darder al primer minut de partit. Dimata va pressionar molt en una sortida de l'àrea el porter Riesgo, que va fer honor al seu nom amb un rebuig llarg de la pilota forçadíssim que va tenir la mala fortuna (per a ell) de caure als peus de Darder, migcampista total que a més fa unes setmanes que mostra un encert i un ritme supersònics, tocat amb foc daurat d'un superguerrer de Bola de drac. Es va acomodar la pilota amb l'esquerra i amb la dreta, ben a prop del mig del camp, la va col·locar per l'escaire amb una paràbola perfecta, impossible que hi arribessin els jugadors que rondaven l'àrea i encara menys el porter, que no va tenir temps de tornar sota els tres pals. Sis gols suma el creador del joc blanc-i-blau. RDT va poder sentenciar el partit de penal, però el seu fi llançament de panenka va aconseguir enganyar el porter, però no el travesser, contra el qual va xocar.

Melamed compensa el penal fallat per RDT

Si els blanc-i-blaus tenien en Darder el seu migcampista estrella i en forma, el Leganés hi responia amb un Gaku encertadíssim al mig del camp, demostrant que l'equip de Garitano també té alguns filaments de Primera. El japonès, que es va donar a conèixer marcant dos gols al Madrid al Mundial de Clubs del 2016, sembla haver trobat a la Segona Divisió un lloc per destacar de manera estable i va liderar a un equip que en molts moments va tenir la possessió, i que es va acostar a l'àrea de Diego López amb insistència però menys punteria que els locals. En un partit trepidant amb arribades a banda i banda, un incisiu Miguel de la Fuente va posar un empat que va gelar els blanc-i-blaus al minut 53, en un gol amb dubtes per la participació d'un jugador que no havia tocat la pilota però sí que hi havia passat per sobre en posició de fora de joc.

Els dos equips van lluitar fins al final en un partit igualat i d'alta volada, però per sobre de tot i de tots va passar un gol de Melamed que és mig bitllet de tornada a Primera, únic objectiu de l'equip blanc-i-blau, que encadena cinc victòries i que ja ni recorda que els tres empats seguits anteriors, algú va gosar analitzar-los com una crisi.

stats