FUTBOL
Esports  /  Futbol Masculí 29/11/2013

La Guàrdia Civil protegirà als àrbitres del futbol base

Aquest divendres, el director general de la Guàrdia Civil i el president de la Federació Espanyola de Futbol han segellat l'acord

Efe
2 min

MadridEls àrbitres que dirigeixen els partits de les categories inferiors del futbol estatal es sentiran a partir d'ara més segurs gràcies a l'acord de col·laboració signat entre la Guàrdia Civil i el Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA).

L'acord segellat aquest divendres pel director general de la Guàrdia Civil, Arsenio Fernández de Mesa, i pel president de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, estableix un procediment operatiu de col·laboració en matèria de seguretat en els partits de futbol que es celebrin en tot el territori estatal.

L'objectiu tractarà de coordinar dispositius de seguretat en aquells partits considerats de risc, on es prevegi que puguin donar-se conductes violentes, tant cap als col·legiats com cap a algun jugador o qualsevol dels assistents a l'esdeveniment.

Es tracta d'un protocol que s'emmarca en l'estratègia que desenvolupen el CTA i la Guàrdia Civil en la lluita contra la violència, la intolerància, el racisme i la xenofòbia en l'esport.

El futbol base, més desprotegit que el futbol professional, viu més de prop el problema de la violència cap als àrbitres, ja que desenvolupen el seu treball en recintes més desprotegits en matèria de seguretat i en moltes ocasions s'enfronten a situacions d'indefensió que no transcendeixen més enllà de l'àmbit local.

Serà a nivell provincial on s'establiran els canals més operatius, flexibilitzant la comunicació entre el delegat provincial i el cap d'operacions de la Comandància de la Guàrdia Civil. D'acord amb la informació i anàlisi de les amenaces de les que es tingui constància es durà a terme un planejament eficaç dels serveis per adequar la resposta policial al nivell de risc amb què es catalogui el partit.

D'altra banda, els clubs més importants hauran de proporcionar informació a la Guàrdia Civil sobre la seguretat dels partits que s'hagin de celebrar en el seu respectius camps, enllaçant amb el col·lectiu arbitral en aquells casos en què es pugui produir una situació conflictiva.

Durant la temporada 2012/2013 la Guàrdia Civil va prestar servei en 16.726 partits.

stats