Futbol
Esports Futbol 25/05/2023

Iniesta anuncia emocionat que deixa el Vissel Kobe però encara no es retira

Diu que té ganes de continuar jugant i admet que li agradaria tornar al Barça, però creu que aquesta opció encara "queda lluny"

ARA
2 min

BarcelonaAndrés Iniesta diu adeu al Vissel Kobe però, als 39 anys, no dona per acabada la carrera professional. Ho ha anunciat, emocionat i amb llàgrimes, en una roda de premsa on ha admès que el seu final al club japonès no era el que havia esperat. "Crec que sempre ens havíem imaginat que em retiraria aquí, era el desig de tots", ha dit. Iniesta ha admès que se'n va perquè "les prioritats de l'entrenador són unes altres", però ha assegurat que la decisió s'ha pres "de mutu acord". I ha deixat clar: "Tinc moltes ganes de continuar jugant i competint". El seu futur, ara per ara, queda en l'aire.

"M'agradaria intentar acabar la carrera com a futbolista jugant en un camp de futbol i aquesta part ara és complicada", ha afirmat als mitjans: "Vull continuar jugant, em sento amb la capacitat i la il·lusió de continuar jugant, però tancant aquesta etapa veurem quines opcions hi pot haver". I la pregunta inevitable: el Barça és una opció? Iniesta ha admès que li agradaria tornar-hi, però no creu que ara sigui el moment. "Com he dit moltes vegades, m'encantaria tornar a Barcelona en algun moment de la meva vida, però encara crec que queda lluny".

"Sobretot, espero que Xavi estigui moltíssims anys d'entrenador, això seria una grandíssima notícia per al futbol", s'ha limitat a afegir sobre l'equip que va deixar el 2018. El que sí que ha volgut remarcar en clau de futur és que, un cop pengi les botes, "el següent pas serà ser al Vissel en un altre àmbit", ja sigui com a part de l'equip tècnic o formatiu de jugadors. El futbolista ha dit que fitxar pel club japonès "ha estat una de les millors decisions de la vida" tot i viure moments "molt durs" com la temporada passada, quan l'equip va estar gran part de l'any en llocs de descens, o la lesió que va patir també l'any passat i que li va fer perdre diversos partits.

Entre els aspectes més positius, per contra, ha destacat la conquesta del títol de Copa de l'Emperador del 2019. Tant aquell any com el 2021 va formar part del millor onze de jugadors de la lliga japonesa. Aquesta temporada, que va arrencar al febrer, Iniesta acumula només 85 minuts de joc en cinc aparicions a lliga i Copa. El seu ja antic equip és líder de la J-League després de catorze jornades. "Em sento molt orgullós d'haver ajudat el club a continuar creixent", ha conclòs.

stats