Esports Futbol 23/04/2021

"Jesé millorava el seu xut amb Zidane i RDT rematava de cap com Cristiano"

L'excompany Cristian Gómez recorda l'època al Madrid dels davanters, que es retroben a l'Espanyol - Las Palmas

Germán Aranda Millán
3 min
RdT remata a porta en el darrer entrenament de l'Espanyol, davant la mirada de Darder i Fran Mérida

Corria la temporada 2013-2014. Cristian Gómez, que ara lluita per la permanència de l'Hospitalet a Segona B, jugava en un filial del Real Madrid ple de promeses, en el qual Raúl de Tomás es va acabar guanyant un lloc com a titular. "Em feia molta gràcia que tenia moviments de Cristiano, crec que no n'era conscient. Rematava de cap igual que ell", recorda Cristian en declaracions al diari ARA. Jesé Rodríguez ja estava al primer equip blanc, cridat a ser una estrella. "De vegades em feien pujar a entrenar amb ells i es quedava a assajar precisió de xut amb Zidane, que llavors era segon entrenador. No fallava mai!", recorda el Cristian, un dia abans que els dos davanters es retrobin en molt diferents circumstàncies, en un Espanyol - Las Palmas de Segona (18.15 h, Vamos).

Tots dos jugadors, com els equips, arriben en situacions molt diferents. L'Espanyol té coll avall l'ascens directe a Primera, amb una distància de 10 punts del segon que, tanmateix, l'entrenador Vicente Moreno ha recordat aquest divendres que "encara no és suficient". El Las Palmas, en canvi, està en una onzena posició que "no pots saber si et beneficia o et perjudica", perquè té la tranquil·litat que no baixarà a Segona B (deu punts per sobre dels llocs de descens) però nul·les opcions de pujar a Primera, amb la promoció a dotze punts.

A Jesé les coses no li han anat gaire bé els últims anys, tot i que després de superar l'any 2014 una gravíssima lesió de genoll, de la qual, a més, després se li van infectar els punts, va marxar al París Saint-Germain amb cartell d'estrella emergent. D'entrada no va quallar, però és que tampoc van quedar contents al Las Palmas, d'on és originari, quan va ser cedit l'any 2017 i se'l criticava per les seves sortides. Stoke City, Betis, Sporting de Lisboa són les altres cessions, sempre des del PSG, d'on el jugador va tornar sense èxit. L'any 2018, quan militava a l'Stoke, va haver de conviure amb una greu malaltia del seu nadó.

Però la seva sortida del París Saint-Germain, a finals de l'any passat, va estar marcada per la seva aparició en un reality show per declarar-li amor a la seva parella, que l'acusava d'infidelitats. A Las Palmas li han brindat una segona oportunitat. Els tràngols personals i la seva vida fora dels terrenys de joc han torpedinat una carrera que estava cridada a l'èxit quan, amb 20 anys, marcava gols importants amb el Madrid. "No fallava mai, podia rematar amb les dues cames. És el més difícil en el futbol, aquesta fredor davant el porter per marcar. I RDT i Jesé ho tenien", recorda de nou Cristian, que, pel que fa al seu cas, diu que és fins i tot "més feliç" a Segona B que a l'elit. "Em sento més protegit, tinc menys pressió", completa.

"Això no s'oblida mai"

"Això no s'oblida mai. És un jugador de molt nivell i quan tens continuïtat acabes recuperant aquest nivell", ha defensat en roda de premsa Vicente Moreno sobre el davanter del Las Palmas, que per ara ha fet un gol i dues assistències en nou partits amb l'equip canari. "Però no podem centrar l'atenció en ell perquè és un equip amb molts recursos i llavors deixaríem sols Rober o Araujo", ha afegit, en referència, en últim terme, al màxim golejador de l'equip amb vuit gols.

L'Espanyol arriba al partit amb "alguns dubtes", ha reconegut Moreno, que com és habitual no ha volgut donar noms. RDT, mentrestant, arriba en un gran moment golejador però després d'haver fallat els seus últims tres penals. La seva trajectòria, malgrat que va encadenar tres temporades a Segona abans de pujar amb el Rayo a Primera, ha estat marcada per l'eficàcia davant la porteria. El seu salt al Benfica, tanmateix, no va anar bé i el seu encert no va ser prou per salvar l'Espanyol del descens l'any passat. Ara, amb 20 gols i jugades de Primera, sembla decidit a portar els blanc-i-blaus a la màxima categoria, en què pot seguir sent una gran amenaça per als porters.

stats