Futbol
Esports Futbol 19/04/2021

José Mourinho torna a fracassar

El Tottenham Hotspur ha destituït l'entrenador portuguès, que ja acumula quatre acomiadaments consecutius

Quim Salvans
2 min
Mourinho deixa de ser The Special One

BarcelonaL'entrenador portuguès José Morinho s'ha tornat a quedar sense feina. El Tottenham Hotspur ha fet oficial aquest dilluns la seva destitució a causa de la mediocre temporada que estava fent l'equip. A més, la situació entre l'entrenador i la propietat era cada cop més insostenible, especialment en els darrers partits. En els últims sis enfrontaments, els londinencs només havien obtingut una victòria. Tot i això, Mourinho, com en les seves últimes destitucions, s'emportarà una bona bonificació econòmica.

El portuguès marxa deixant els spurs setens a la Premier League, a cinc punts del quart classificat. S'esperava més d'un equip que compta amb jugadors d'alt nivell com Harry Kane, Son Heung-min i que aquest curs va incorporar Gareth Bale. A més, el conjunt anglès va quedar eliminat als vuitens de final de l'Europa League contra el Dinamo Zagreb croat.

L'entrenador portuguès no ha complert les expectatives que es tenien d'ell, tot i haver conduït el seu equip a la final de la Carabao Cup (la Copa de la Lliga), que jugarà aquest diumenge contra el Manchester City. Per tant, no serà possible veure un dels duels més carismàtics dels últims anys al futbol anglès: Pep contra Mou.

D'acomidament en acomiadament

Amb aquesta última destitució, Mourinho n'acumula quatre de forma consecutiva. El primer a acomiadar-lo va ser el Reial Madrid l'any 2013, després de protagonitzar diverses polèmiques internes i externes en una època marcada per la rivalitat amb un Barça, precisament de Guadiola, molt superior. En abandonar el conjunt blanc, el Chelsea va contractar els seus serveis perquè realitzés la seva segona etapa a Stamford Bridge.

Dos anys després, el desembre del 2015, els blues i Mou agafaven camins separats en deixar l'equip a la setzena posició de la Premier. La temporada següent, el Machester United va fer-li confiança. A finals de 2018, la mala relació amb alguns jugadors i una sèrie de mals resultats van ser decisius perquè el portuguès abandonés Old Traford.

Un fracàs esportiu rere l'altre. I ara el Tottenham. The special one en destitucions. Segons el mitjà britànic The Independent, el tècnic cobrarà una liquidació de 15 milions de lliures (17 milions d'euros).

stats