Futbol - Kings League
Esports Futbol 27/03/2023

La Kings League trenca rècords al Camp Nou i desafia l'ordre futbolístic

El Barrio s'adjudica la primera edició del torneig de futbol i entreteniment ideat per Gerard Piqué

Aleix González
3 min
Gerard Piqué amb la Copa de la Kings League

Barcelona92.522 espectadors van omplir el Camp Nou per viure una jornada històrica. Els carrers que envolten l'estadi estaven plens de gom a gom. Bengales i bufandes al vent rebien els protagonistes hores abans del primer partit. Pares, nens, avis… Ningú es volia perdre la cita. A les grades, un goig propi d'una nit de Champions. Però no sonava aquella melodia. Tampoc eren sobre la gespa Lewandowski, Alexia, Pedri o Aitana. L’estadi es convertia en un circ. El de les cartes amb normatives extravagants. El dels streamers, influencers i tiktokers. El circ de Gerard Piqué, la Kings League, va fer història en un coliseu vell però vestit de gala. I l'equip d'Adri Contreras, El Barrio, va tocar el cel barceloní.

L'afició, jove i sense la filiació del futbol convencional, embogia a mesura que s'apropaven els tres partits: semifinals i final. Abans, però, tocava una mica de xou. Piqué, acompanyat dels quatre presidents finalistes, aterrava en helicòpter als exteriors del Camp Nou. Arribar com tothom, un dia com avui, no era una opció. Amb els protagonistes sobre la gespa, l'ambient era cada vegada més eixordador, propi d'una vetllada especial. Pujava l'expectació, proporcional als nervis per veure els jugadors sobre la gespa. Molts d’ells, acostumats a jugar en camps regionals, mai havien somiat res així.

Potser per això les dues semis van trigar a arrencar pel que fa al joc. Les cames tremolaven una mica. El primer duel, amb remuntada inclosa de Troncos (2-2), es va acabar decidint a la tanda de penals. Les actuacions dels dos porters, Pol Lechuga i Dani Pérez, evitaven la derrota dels seus. No va ser fins al sisè llançament en què es va decidir el partit, amb el gol de Nadir que donava la victòria als Aniquiladores de Juan Guarnizo. No arribarien tan lluny al segon partit, entre Saiyans i El Barrio. El conjunt presidit per Adri Contreras aconseguia el passaport per a la final (4-2) amb dos gols a les acaballes del partit. No ho va poder evitar ni tan sols TheGrefg, president de Saiyans, que va marcar el primer penal president de la jornada (penal que xuten els presidents dels equips una vegada durant el partit).

A la final, El Barrio, que hi arribava quasi sense descans però amb l'adrenalina pels núvols, va encarrilar el seu triomf per la via ràpida. Primer Adri Contreras, de penal president, el primer que anotava a la competició, i després Martín Mantovani, amb una rematada de cap, encaraven la final a favor seu. Ni Fran Hernández, un dels millors jugadors d'Aniquiladores, ni el 3 contra 3 provocat per la carta de la lliga aconseguien desestabilitzar El Barrio, que completava una final perfecta. Al minut 38, amb Aniquiladores obsedit en l'atac, Mantovani sentenciava el duel (3-0). Ningú esperava aquesta final, ningú esperava veure El Barrio campió. Va quedar vuitè en la fase regular.

Més de dos milions d'espectadors a la final de la Kings League

La primera edició de la Kings League ha sacsejat l'entreteniment i l'esport de parla llatina. Ja es va veure quan ni més ni menys que Ronaldinho va jugar per a l'equip d'Ibai Llanos. Però ni en les idees més esbojarrades de Piqué i Oriol Querol, CEO de la competició, hi havia omplir el Camp Nou fins a la bandera. Al públic que va acudir a l'estadi se li va sumar el que va veure l'esdeveniment a través de les xarxes, més de dos milions de persones, xifra rècord de la temporada. Pere Aragonès i Joan Laporta, presidents de Catalunya i del Barça, respectivament, no s'ho van voler perdre in situ. De fet, el mandatari blaugrana pot celebrar que la taquilla compartida amb la Kings League deixarà més de 2,5 milions a les arques d'Arístides Maillol.

No tothom pot presumir d’un esdeveniment així, unint esport i espectacle, amb una afició entregada que no va deixar d’animar i va celebrar una ocasió tan especial com aquesta. “Una nit màgica al Camp Nou no la canvies per res del món”, deia Piqué a l’inici de la tarda. De qui no es va oblidar l’afició tampoc és de Lionel Andrés Messi, ovacionat durant la jornada tot i no ser-hi present. Qui sap si la següent nit màgica que visqui el Camp Nou serà amb ell vestit de blaugrana.

stats