Esports Futbol 14/05/2021

L'Espanyol afluixa amb l'ascens garantit (0-2)

Perd contra un Cartagena dur i motivat amb un equip mig experimental i mig titular que lluita ara per ser campió

Germán Aranda Millán
2 min
Darder, en una acció del partit davant el Cartagena

L'esforç sostingut durant tot l'any i l'alliberament de tensions de l'ascens, signat la passada setmana, han tingut un preu per a l'Espanyol, que aquest divendres i amb quatre habituals suplents a l'onze es va relaxar i ha va perdre davant del Cartagena la possibilitat de donar un nou cap d'autoritat de camí al campionat, un nou repte que s'ha imposat l'equip. Els cartaginesos, liderats pel veterà Rubén Castro, bé que ho agraeixen, ja que amb aquesta derrota s'allunyen força dels fantasmes del descens a Segona B. Als blanc-i-blaus, sense RDT, David López ni Diego López, no els va funcionar l'experiment, tot i que els pals es van interposar en el seu camí en dues ocasions.

Ambdós equips van tenir opcions durant la primera meitat, però el Cartagena va trobar porteria gràcies a un error de Wu Lei al marcatge. El davanter xinès, que aviat viatjarà amb la seva selecció, ha sigut potser la cara negativa d'aquest any de l'ascens, ja que, malgrat la seva qualitat, no s'ha guanyat un lloc a l'onze inicial, ni tan sols amb els seus dos gols i dues assistències signats. Errors com el d'aquest divendres poden respondre per què. Un altre dels examinats, un Fran Mérida que havia de ser fa uns anys el nou Cesc Fàbregas i que ara és un rodamon irrellevant al futbol, es va lesionar al minut 20 i va haver de ser substituït per Pol Lozano.

Darder topa amb el travesser

Minuts després, un darderàs es va estavellar contra el travesser rival, que va impedir l'empat dels blanc-i-blaus. Malgrat que a la segona meitat l'Espanyol va sortir més agressiu, Rubén Castro va transformar un penal de panenka que els va donar aire. L'entrada en els últims minuts de Melendo i Puado (que va estar a punt de tornar a marcar amb un gol acrobàtic) van donar ritme i verticalitat a l'equip, però no n'hi va haver prou. En qualsevol cas, per als jugadors ara ja no es tracta de guanyar, sinó de demostrar al tècnic que tenen nivell per estar a Primera.

stats