1a divisió
Esports Futbol 26/05/2013

L'Athletic Club i el Llevant tanquen oficialment un segle de futbol a San Mamés

El conjunt basc disputa l'últim partit a la Catedral, l'històric estadi que serà enderrocat d'aquí tot just dues setmanes per donar pas al nou camp que s'està construint al costat (20 h, GolT i C+ Liga)

Efe
2 min
Acquafresca disputa la pilota amb Jordi Figueras, durant el Llevant-Rayo Vallecano / KAI FÖRSTERLING / EFE

BilbaoAthletic Club i Llevant tanquen aquest diumenge de manera oficial, amb un gairebé intranscendent partit de la penúltima jornada de Lliga, tot un segle de futbol a San Mamés, el llegendari estadi bilbaí que serà enderrocat d'aquí tot just dues setmanes per donar pas al nou camp que s'està construint en els seus voltants (20 h, GolT i C+ Liga).

Aquesta cita posarà el colofó a l'únic escenari que ha acollit les 82 edicions del campionat de lliga, i que va començar a escriure els cent anys d'història que van començar a escriure el 21 agost de 1913 en què va ser inaugurat, i amb Rafael Moreno 'Pichichi' com autor del primer gol davant Racing d'Irun.

El partit, per tant, estarà més carregat de nostàlgia i emotivitat que de transcendència esportiva ja que tots dos equips estan salvats matemàticament i només una successió de caramboles i decisions en els despatxos li donaria l'Athletic alguna remota opció de jugar a Europa la temporada que.

Marcelo Bielsa podrà alinear en aquest històric partit al seu onze de gala. L'única novetat respecte al qual va segellar la permanència la passada jornada a La Romareda serà la tornada al lateral dret d'Andoni Iraola, que va complir sanció a Saragossa, en lloc de Jonàs Ramalho.

A més d'Iraola, Iraizoz, Gurpegui, Sant Josep, Aurtenetxe, Iturraspe, De Marcos, Herrera, Susaeta, Aduriz i Muniain tindran l'honor de formar aquest últim equip titular que intentarà acomiadar amb una victòria el temple blanc i vermell, que veurà ocupades seus gairebé 40.000 localitats, després d'una grisa temporada.

Al seu torn, el Llevant afronta l'últim desplaçament d'aquesta Lliga sense res en joc i amb la necessitat de posar el més aviat possible fi a una campanya en què el club ha viscut l'alegria de jugar per primera vegada a Europa, però que acaba mal com a conseqüència de l'ambient de les últimes setmanes.

El migcampista José Javier Bakero va demanar perdó públicament a alguns dels seus companys al haver acusa de falta d'intensitat en el partit que el Llevant va perdre per 0-4 davant el Deportivo de La Corunya, circumstància que ha enrarit notablement l'ambient de la plantilla llevantinista en l'últim mes.

Sense que el futur del tècnic Juan Ignacio Martínez hagi quedat formalment decidit i amb diverses baixes a l'equip, viatja el Llevant a Bilbao, en un desplaçament que es realitzarà el mateix dia de la trobada.

Són baixes per a aquest partit Barkero, Juanfran, dos dels afectats per la polèmica del partit contra el Deportivo, encara que tots dos amb problemes físics, Ballesteros, un altre dels afectats, que no ha jugat des de llavors, així com Pedro López i Lell, a més de Roger, que estarà a disposició del filial per jugar la promoció d'ascens a Segona A, precisament davant el filial de l'Athletic.

El tècnic llevantinista recupera per a aquest partit el migcampista Diop, que no va poder jugar la setmana passada davant el Rayo Vallecano a l'estar sancionat.

stats