1a divisió
Esports Futbol 29/03/2014

L'Atlètic de Madrid sua de valent per guanyar a San Mamés (1-2)

Diego Costa i Koke capgiren el gol inicial de Muniain i permeten que els matalassers mantinguin la primera posició de la Lliga

Ara
2 min
Diego Costa, autor del gol de l'empat de l'Atlètic de Madrid en el partit contra l'Athletic Club / EFE

BarcelonaL'Atlètic de Madrid ha suat de valent per derrotar l'Athletic Club a San Mamés i seguir líder de la Primera Divisió (1-2). Diego Costa i Koke han capgirat el gol inicial de Muniain, en un partit en què els bascos han acabat amb deu jugadors per l'expulsió de Laporte.

Ha estat un partit igualat i intens, que els matalassers afrontaven amb l'obligació de sumar els tres punts per mantenir-se al capdavant de la Lliga. Els matalassers, més cansats per l'acumulació de partits, no han pogut igualar l'envestida inicial dels lleons i s'han vist superats al minut 6 per un gol de Muniain, que ha aprofitat una passada llarga per superar Courtois en una gran vaselina.

El gol no ha capgirat el guió del partit i els bascos han intentat mantenir la iniciativa, movent la pilota. Però en una d'aquestes combinacions s'ha produït una pèrdua de pilota letal, que ha aprofitat Diego Costa per encarar Gorka i empatar (22').

A partir d'aquí tots dos equips han tingut opcions de marcar, tot i que, ja a la segona part, ha estat l'Athletic Club qui ha tingut més arribades. Però, curiosament, ha estat el conjunt matalasser qui ha pogut fer el segon, amb un atac per l'esquerra: centrada de Filipe Luís i rematada de Koke des de la frontal de l'àrea petita (55'). Un gol que acabaria sent definitiu.

El conjunt basc s'ha llançat a l'atac i ha passat a dominar amb més claredat. Courtois, providencial, ha salvat un cop de cap des de l'àrea petita (75') quan gairebé tots els aficionats de San Mamés ja cantaven el gol.

Amb l'Athletic bolcat a l'atac, els matalassers han pogut arribar amb perill gràcies a alguns contraatacs aïllats, que han estat ben resposts per la defensa local. Tot i que, en un d'ells, Laporte ha vist la segona groga i ha deixat l'equip d'Ernesto Valverde amb un jugador menys (86'). Aquest handicap ha acabat sent definitiu per a uns lleons que ja no han tingut més opcions d'igualar el marcador.

stats