Futbol
Esports Futbol 07/06/2019

De Ligt no tanca cap porta de cara al seu futur i demana temps

El central holandès assegura que necessita reflexionar quina és la millor opció

Oriol Santos
2 min
De Ligt celebrant el gol contra Anglaterra

BarcelonaMatthijs de Ligt, defensa central pretès pels grans clubs d'Europa, ha decidit allargar la seva decisió final. El serial d'aquest primer tram del mercat de fitxatges sembla que no s'acaba. El París Sant-Germain, el Manchester United i el Barça són els primers classificats i els principals interessats en la cursa pel fitxatge de la jove promesa de l'Ajax.

L'acord per al traspàs de Frenkie de Jong, amic de De Ligt, al mes de gener va suposar un primer pas cap a un il·lusionant Barça. Els aficionats i la directiva culers volen sumar-hi un altre puntal també d'origen holandès. El mal final de campanya blaugrana ha evidenciat la necessitat de renovar i rejovenir un equip que ronda els 30 anys de mitjana. El central és una de les prioritats de la directiva encapçalada per Josep Maria Bartomeu.

Matthijs de Ligt, que té el díscol Mino Raiola com a representant, semblava destinat a vestir de blaugrana el curs que ve, però els dubtes i els interessos tant personals com econòmics obren la porta a altres possibles destins. La pugna pel jugador holandès sembla que ha deixat enrere el Manchester United, que no jugarà la Lliga de Campions i, ara per ara, el PSG i el Barça són els més ben posicionats per signar els seus serveis. El club català, setmanes enrere, semblava que estava a prop de tancar el traspàs, però ara mateix l'operació s'ha complicat. Tampoc s'ha de descartar la hipòtesi que es pugui quedar una temporada més a l'Ajax.

Un convidat d'última hora ha capgirat la situació de fa una setmana. Leonardo, que serà nou director esportiu del PSG en els pròxims dies, segons RMC Sport, i gran amic de Raiola, hauria convençut els directius del club francès que De Ligt és la peça clau del futur parisenc. S'especula sobre unes xifres que podrien rondar els 90 milions de traspàs i un contracte de cinc temporades a 15 milions per any, unes quantitats que serien inabastables per a la directiva del Barça. Des del club blaugrana no es vol entrar en la subhasta per De Ligt que planteja Raiola.

"Em prendré el meu temps per reflexionar"

Per la seva banda, De Ligt va atendre els mitjans de comunicació després de la victòria d'Holanda davant Anglaterra (3-1) d'aquest dijous, que li ha donat accés a la primera final de la Lliga de les Nacions. "Em prendré el meu temps per reflexionar quina és la millor opció", va assegurar el central de Leiderdorp. A més, i en relació a la suposada decisió final que havia de prendre dilluns, el jove jugador va explicar que necessita més temps i que no posa data límit per aclarir el seu futur.

Nascut l'any 1999, De Ligt s'ha convertit en un dels jugadors revelació de l'edició d'enguany de la Champions i està en un dels moments clau de la seva carrera esportiva. Ara haurà d'escollir entre decidir projecte futbolístic o interessos econòmics.

stats