Futbol
Esports Futbol 07/02/2014

Mor un altre obrer durant les obres d'un estadi per al Mundial de futbol del Brasil

És el tercer mort per accident en aquest mateix escenari. A finals de novembre, dos operaris més van morir en un estadi de Sao Paulo

Efe
2 min

Sao PauloUn obrer ha mort aquest divendres en una de les obres complementàries de l'estadi Arena Amazònia, de Manaus, una de les dotze seus del Mundial del Brasil. Amb aquesta mort ja són tres els obrers que han perdut la vida en aquest escenari.

El treballador es trobava desmuntant una grua quan una de les peces li ha caigut a sobre, mentre operava en una zona situada entre l'estadi i el Centre de Convencions, on se celebraran diverses activitats durant el Mundial, segons ha informat a Efe la Unitat Gestora del Projecte Copa de l'Amazones.

Després de l'accident, l'operari, que segons alguns mitjans locals és portuguès, ha sigut traslladat encara amb vida a l'Hospital 28 d'Agost, on ha sigut examinat abans de traslladar-lo a l'Hospital João Lucio, tots dos localitzats a la capital de l'estat, Manaus. Hores més tard, però, l'home ha mort.

D'acord amb les mateixes fonts, el funcionari treballava per a una empresa externa de la constructora Andrade Gutiérrez, responsable de les obres a l'estadi.

L'estadi Arena Amazònia acollirà en la primera fase del Mundial els partits Camerun-Croàcia (18 de juny, Grup A), Anglaterra-Itàlia (dia 15, grup D), Hondures-Suïssa (25, grup E) i els Estats Units-Portugal (22, grup G).

Des que van començar les obres a l'estadi, quatre operaris han mort. Dos d'ells, després de caure des de diversos metres d'altura i un altre després de patir un infart.

Així mateix, el passat 27 de novembre, dues persones van morir a l'estadi Arena Corinthians, a Sao Paulo, seu de diversos partits, entre ells el d'obertura, entre Brasil i Croàcia el 12 de juny, quan una grua intentava posar l'última peça metàl·lica de la cobertura de l'escenari i l'estructura va caure sobre les grades i operaris.

El juny de 2012, a l'estadi Nacional de Brasília, un operari de 21 anys va morir en caure d'una altura de 30 metres.

stats