LLIGA DE CAMPIONS
Esports Futbol 29/04/2013

José Mourinho: “Si passem, l'èxit és de tots, si no, el fracàs és meu; ho accepto”

El tècnic ha tornat a parlar del Barça sense mencionar-lo i ha negat que confirmés a Jürgen Klopp la seva marxa al Chelsea

Albert Llimós
2 min
José Mourinho, durant l'entrenament

BarcelonaEl tècnic portuguès del Reial Madrid ha tornat a insistir que si el seu equip no arriba a l'anhelada final de Wembley serà un fracàs seu. "Pràcticament en tots els clubs l'èxit és de tots i el fracàs és de l'entrenador. Només hi ha alguna excepció, en algun club especial que reconeix la figura de l'entrenador. A la resta, el fracàs és de l'entrenador, i les victòries, de tothom. El record dels 100 punts és del Reial Madrid, i si no arribem a la final és el meu fracàs".

Mourinho no ha volgut donar pistes de l'onze que traurà contra el Borussia Dortmund, tot i que ja ha avançat que Cristiano Ronaldo s'ha recuperat totalment dels problemes físics que arrossegava. "És una situació diferent i per això no en diré res. Això sí, Cristiano està bé". El tècnic s'ha mostrat esperançat a remuntar contra el Borussia dimarts al Bernabéu. "Cap jugador ha saltat del vaixell. Tots volen jugar i això em dóna esperança i em fa creure que es pot remuntar". Per Mourinho "només s'ha de parlar de futbol", la clau per poder capgirar el 4 a 1 de l'anada.

L'entrenador madridista, en canvi, ha estat molt dur amb els 90 minuts que els seus futbolistes van jugar a Dortmund. "És el partit més important de la història del Madrid en els últims deu anys. També ho pensava abans de Dortmund i vam jugar com si es tractés d'un amistós". El tècnic, això sí, ha explicat que el futbol va ser just en el partit jugat a Alemanya. "Abans de Dortmund demanava en el sentit figurat que el futbol fos just i el futbol ho va ser. Va guanyar qui s'ho mereixia i va perdre qui s'ho mereixia. El futbol a Dortmund va ser just".

El tècnic portuguès s'ha recordat també de l'etern rival, del Barça. Mourinho ha aprofitat les declaracions de Franz Beckenbauer al diari 'Bild' per parlar del Barça sense citar-lo. "He llegit unes declaracions d'una persona enorme dins del futbol sobre fer coses lícites i il·lícites. Jo fa dos o tres anys, quan estava a l'Inter, vaig parlar de coses similars i em va caure el món a sobre i ara no passa res". El tècnic portuguès ha denunciat d'aquesta manera que el Barça utilitza mètodes il·lícits per guanyar. Mètodes que, segons el portuguès, no empra el Reial Madrid. "El meu equip només pot fer coses lícites. Som tan purs, innocents i naïfs que Lewandowski va marcar quatre gols i no li vam fer cap falta". Un missatge cap als seus futbolistes per no saber aturar el davanter del Borussia Dortmund.

Mourinho no ha volgut parlar del seu futur, però ha negat que digués a Jürgen Klopp que deixava la banqueta del Madrid per entrenar el Chelsea. "Jo no vaig parlar amb Klopp del meu futur". L'entrenador blanc ha fet referència també a les informacions que apunten a unes converses entre el Reial Madrid i el tècnic del PSG, l'italià Carlo Ancelotti. "Sobre els contactes entre Ancelotti i el Madrid els ho has de preguntar a ells". El que sí que ha fet Mourinho és negar que pugui entrenar Portugal en el Mundial del 2014. Finalment, ha explicat també que ja va parlar fa dies amb els futbolistes i no farà cap petició especial a l'afició perquè "jo motivo la gent amb resultats".

P { margin-bottom: 0.21cm; }

stats