FUTBOL
Esports Futbol 22/01/2015

Tres dies de documentals i futbol amb la segona edició del OffisideFest de Barcelona

Del 12 al 15 de març es podran veure desenes de documentals de futbol, amb un concurs oficial amb sis finalistes

Toni Padilla
2 min
Aitor Lagunas, Joan Maria Pou i Jordi Marcos, a la presentació de l'Offsidefest

BasrcelonaL'Antiga Fàbrica Damm ha estat escenari de la presentació de la segona edició del festival de cinema documental de futbol de Barcelona, del 12 al 15 de març de 2015.

Una de les novetats més significatives del OffsideFest 2015 és la convocatòria d’una Secció Oficial, on 6 documentals competiran per endur-se el primer reconeixement oficial de l’OffsideFest, que consistirà en una dotació de 1.000 euros i un trofeu. Les pel·lícules seleccionades a concurs són: Democracia Em Preto E Branco, un apassionant relat sobre el Corinthians de Sòcrates, que fa 30 anys, en plena dictadura militar a Brasil, va emprendre una revolució amb l’objectiu de democratitzar el club, acció que va acabar convertint-se en un emblema de la lluita del país; Eighteam, sobre el viatge dels Chipolopolo (sobrenom de la selecció zambiana de futbol) de la tragèdia a la glòria en 18 anys; Mundial. The Highest Stakes, sobre la fascinant relació –fins ara mai explicada– entre l’esport i la política als foscos anys 80 a Polònia; Sons of Ben, que explica la història d’uns bojos pel futbol de Filadèlfia, als Estats Units, que van decidir formar la penya d’un equip que no existia per intentar portar el futbol professional a la seva ciutat; Vi är bäst andå (Això és Söderstadion), sobre el periple del Hammarby, un popular club de futbol situat al barri de Södermalm d’Estocolm, el futur del qual depèn d’abandonar el seu estadi de tota la vida per compartir terreny de joc amb el seu més acèrrim rival; i We Must Go, que relata l’apassionant repte que té Bob Bradley, seleccionador d’Egipte, de liderar una selecció amb el país en plena revolució, i de pas unir una nació amargament dividida.

La presentació ha estat liderada pel periodista Joan Maria Pou, que formarà part del jurat de la secció oficial del festival; Jordi Marcos, director del documental “L’Últim partit”; Aitor Lagunas, director de la revista Panenka, mitjà oficial del festival; i d’Oriol Rodríguez, director de l’OffisdeFest.

A part, hi haurà la secció 'Fora de joc' amb diferents documentals fets en altres anys fora de concurs. I diferents activitats, sempre a l'Àntiga fàbrica d'Estrella Damm.

stats