Futbol

Pedro Rocha, l'únic candidat que ha aconseguit els avals per ser president de la RFEF, imputat en el cas Rubiales

La jutgessa que instrueix el presumpte desviament de fons de la federació ha canviat la seva condició de testimoni a investigat

ARA
2 min
Pedro Rocha quan ha arribat per declarar al jutjat d'instrucció número 4 de Majadahonda.

BarcelonaUn nou episodi convuls ha sacsejat aquest matí de divendres la Federació Espanyola de Futbol (RFEF): Pedro Rocha, l'únic dels tres aspirants a la presidència de l'organisme esportiu que aquesta setmana s'ha sabut que ha aconseguit els avals necessaris per ser candidat, ha vist com l'ha imputat la jutgessa Delia Rodrigo, que investiga el presumpte desviament de fons de la federació associat a contractes de l'etapa Rubiales (2018-2023).

Rocha, que va ser president interí de la RFEF després de la inhabilitació de la FIFA a Rubiales arran del petó a Jenni Hermoso, ha anat aquest matí al jutjat d'instrucció número 4 de Majadahonda (Madrid) a declarar com a testimoni a petició de la Fiscalia Anticorrupció. Però la jutgessa ha suspès la seva declaració i l'ha imputat. Rocha va ser vicepresident econòmic de Rubiales durant el període dels fets investigats. "Estic molt tranquil i vinc a col·laborar amb la justícia", ha dit Rocha davant dels mitjans de comunicació just abans d'entrar per la porta dels jutjats.

Va presentar 107 avals

Precisament ahir dijous va acabar el termini per presentar els 21 avals necessaris per ser candidat a la presidència de la RFEF en els comicis del 6 de maig. El periodista Carlos Herrera i l'advocada i política catalana Eva Parera no van aconseguir arribar a aquesta xifra. En canvi, Rocha en va ajuntar 107. Així, estava previst que dilluns Rocha fos investit com a nou president de la RFEF. Però la seva imputació canvia significativament l'escenari perquè aquest fet pot suposar una inhabilitació per part del Consell Superior d'Esports (CSD) o del Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAD) i, tant el Reial decret que regula els processos electorals com el reglament electoral de la RFEF, dicten que això li impediria agafar el càrrec.

La decisió de la jutgessa d'investigar Rocha ha tingut lloc durant la seva declaració com a testimoni. En concret, quan el fiscal ha preguntat al candidat sobre els detalls del contracte de la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita, un dels punts clau del conegut com a cas Brodie. Rocha ha expressat desconeixement sobre molts aspectes de la comissió econòmica de la RFEF que ell presidia i aleshores el fiscal ha demanat a la jutgessa que canviés la seva condició de testimoni a investigat davant la manca de col·laboració. La petició ha estat acceptada. La qualificació dels seus presumptes delictes i la data de la seva pròxima declaració encara estan per definir-se.

stats