BARÇA
Esports Futbol 28/06/2015

La Pobla de Mafumet derrota el Gerena i puja per primer cop a Segona B (1-0, 5-4)

El filial del Nàstic ha igualat l'eliminatòria amb un gol de Vadillo a falta d'un quart d'hora i ha aconseguit l'ascens a la tanda de penals

BarcelonaLa Pobla de Mafumet és nou equip de la Segona Divisió B. El filial del Nàstic ha derrotat el Gerena en la tercera eliminatòria del 'play-off' i ha aconseguit pujar per primera vegada a la categoria de bronze del futbol espanyol. Un gol de Vadillo a falta d'un quart d'hora ha igualat l'eliminatòria, i als penals el conjunt grana ha aconseguit el bitllet definitiu (1-0, 5-4).

L'equip que entrena Martin Posse afrontava el partit de tornada de la darrera ronda del 'play-off' amb l'obligació de remuntar l'un a zero de l'anada, i el cert és que ha fet mèrits per capgirar el resultat i estalviar-se els penals. L'equip grana ha estat superior, sobretot a partir de la mitja hora de joc, i ha aculat el Gerena, que s'ha conformat en defensar.

El conjunt andalús s'ha tancat al darrera i ha esperat que passessin els minuts. La Pobla ha pressionat amb força al tram final de la primera meitat i ha tingut dues ocasions clares, una d'elles rebutjada per un defensa sota la línia de gol. La tònica s'ha mantingut a la segona part, amb noves arribades perilloses: un xut que ha anat al pal i un llançament de falta que ha refusat el porter. El premi del gol ha arribat, finalment, quan faltava un quart d'hora i Vadillo ha pogut rematar un servei de córner des del punt de penal.

La diana ha igualat l'eliminatòria i La Pobla ha fet un pas enrere, circumstància que ha aprofitat el Gerena per tenir algunes arribades perilloses que haguessin capgirat novament el partit. Però no hi han hagut gols i l'enfrontament ha arribat a la pròrroga, primer, i després als penals.

El porter Jaro i els jugadors Álvaro, Kike tortosa, Vadillo i Joaqui –aquest ha xutat el darrer– han estat els encarregats dels llançaments de penal de La Pobla de Mafumet, tots transformats. Mentre que per part del Gerena, Jorge ha vist com el porter local desviava el seu xut (el segon de la tanda).