Espanyol
Esports Futbol 06/10/2012

L'Espanyol frega el triomf però s'ha de conformar amb un empat a Valladolid (1-1)

Els blanc-i-blaus han patit l'expulsió de Víctor Álvarez per doble amonestació just abans del descans. A nou minuts del final, Óscar ha neutralitzat el gol que havia marcat Verdú de penal

El davanter de l'Espanyol, Longo, intenta superar Sereno, defensa del Valladolid

BarcelonaL'Espanyol ha fregat la primera victòria del campionat al José Zorrilla contra el Valladolid, però un gol d'Óscar a nou minuts del final l'ha deixat amb un empat a un que calma poc les urgències blanc-i-blaves. Verdú havia avançat els periquitos des dels onze metres al minut 69, després d'un penal comès sobre Longo. El mateix migcampista ha fet l'1-2 al minut 90, però l'àrbitre assistent ha anul·lat el seu gol per fora de joc.

Ha sigut el partit menys brillant dels de Pochettino en tot el campionat i a punt ha estat de ser el primer triomf. Obligat per la classificació, els blanc-i-blaus han sortit amb unes intencions més conservadores que altres dies. El tècnic argentí ha repetit amb Víctor Álvarez al lateral esquerre i ha apostat per Raúl Rodríguez a la dreta, per deixar lloc a Colotto a l'eix de la defensa. Forlín, per davant dels centrals, ha donat consistència a un equip que no ha patit gaire en el primer temps. El Valladolid, inofensiu, pràcticament no ha donat problemes a l'Espanyol, que sí ha arribat amb cert perill a la porteria de Jaime. Rui Fonte i Wakaso han posat a prova el porter castellà amb xuts llunyans i el portuguès fins i tot l'ha obligat a lluir-se després d'una gran acció personal per la banda.

Però poc abans del descans ha arribat l'expulsió de Víctor Álvarez per doble amonestació, després d'unes mans involuntàries en una centrada d'Ebert, que deixava els blanc-i-blaus amb deu homes. Pochettino no ha fet canvis i ha enviat Víctor Sánchez al lateral esquerre. L'Espanyol ha fet un inevitable pas enrere, deixant sol Longo en punta d'atac i dominat per un Valladolid que ha començat a creure en el triomf quan s'ha vist amb superioritat numèrica. Però tampoc els castellans estaven gaire fins.

A vint minuts del final, l'àrbitre Fernández Borbalán ha xiulat penal per una lleugera empenta de Rukavina a Longo dins l'àrea. El regal no l'ha desaprofitat Verdú, que ha avançat els periquitos en el marcador des dels onze metres. L'alegria del 0-1, però, no ha durat gaire perquè deu minuts més tard el Valladolid ha pogut empatar després d'un córner. Ningú encerta a refusar i Óscar, sol dins l'àrea petita, marca per fer l'1-1 definitiu.

L'Espanyol no ha renunciat a l'atac, tot i que ha deixat passar els minuts per intentar conservar el punt. En una de les últimes accions del partit, Verdú ha trobat un forat en la defensa local i ha superat Jaime. Però l'àrbitre assistent ha anul·lat el seu gol per fora de joc. El Valladolid s'ha bolcat a l'atac i a punt ha estat de marcar el gol del triomf.