Futbol

A la recerca de la identitat futbolística que va fer gran el Girona

El club blanc-i-vermell fixa un període màxim de deu dies per presentar el nou entrenador

El Girona 2019-20 tornarà a la feina la setmana del 8 de juliol, sota el lideratge del tercer entrenador de l’era Quique Cárcel, després de l'etapa màgica amb Pablo Machín (2014-18) i el fracàs esportiu d’Eusebio Sacristán (2018-19), finalitzat amb el retorn a Segona. Des del comiat del val·lisoletà, Cárcel ha posat en marxa tota la maquinària amb el desig d’encertar-la plenament amb el seu substitut. “El perfil que busco és el d’una persona ambiciosa que sigui capaç de situar-nos allà on volem arribar. M’agradaria que fos un tècnic valent, que posi en pràctica un joc que ens permeti sortir a guanyar els partits. A Segona s’ha de tenir aquest punt d’atreviment. Serà molt difícil que la decisió il·lusioni a tothom, però hem de ser realistes i coherents, perquè econòmicament no tenim la capacitat d’afrontar certes operacions”, reflexiona el director esportiu, que s’ha reunit amb diversos tècnics en les últimes setmanes, tal com admet Pere Guardiola, copropietari de l’entitat: “En aquests moments està analitzant totes les opcions que creu adients. Un cop sàpiga qui és l’escollit, ens el presentarà i ho estudiarem plegats. Tenim plena confiança en el seu criteri, mentre nosaltres manem serà Cárcel qui prengui totes les decisions en l’àmbit esportiu”.

L’estiu passat el Girona ja va fer un càsting un cop consumat l’adeu de Pablo Machín, que va marxar al Sevilla. En aquella ocasió, el guanyador va ser Eusebio Sacristán. L’anunci del tècnic castellà va anar de bracet d'una sacsejada en la proposta de joc. I l’equip, immers en un munt de dubtes i en constants canvis de sistema que li van fer perdre la identitat, se’n va ressentir. El descens, però, no trastoca la idea principal: a Montilivi volen veure bon futbol. Això sí, confirmen que s’han de recuperar els atributs que van fer gran el Girona. “No pel fet d’haver perdut la categoria canviarem el rumb. No podem passar del blanc al negre. Amb Eusebio hi ha hagut moments brillants de joc, i volem donar continuïtat a aquest model. Però el nostre ADN exigeix ser competitius, treure rendiment, córrer més que el rival, pressionar ben amunt o tenir més fruits a pilota aturada. Aquesta també és la filosofia del Girona”, assegura Guardiola. L’extècnic de l’Osca Francisco Rodríguez ha estat a les travesses des del primer minut, però no ha sigut l’únic sondejat. Juan Carlos Unzué, com ara fa un any, és un altre dels candidats reals a ocupar la banqueta de Montilivi. Des del club s’ha fixat un període màxim de deu dies per prendre la decisió i fer-la oficial. Amb un ull posat en l’operació Oikos, en què dos bufets d’advocats estudien les possibilitats jurídiques que existeixen –fins i tot, el Girona es podria presentar com a part afectada del cas i sol·licitar mesures cautelars– per mantenir-se a Primera, la tria és independent de la resolució final.

Portu, a la Reial Societat

La setmana passada Portu va arribar a un acord amb la Reial Societat, que pagarà 10 milions en forma de traspàs al Girona pels serveis del davanter murcià fins al 2024. L’entesa entre els clubs també és un fet, i el conjunt basc afrontarà a terminis la quantitat exigida per Quique Cárcel. Portu, que amb el descens ha vist reduït a la meitat el preu de sortida estipulat –la clàusula ha baixat dels 20 als 10 milions–, es convertirà en la venda més elevada de la història del club blanc-i-vermell, que espera retenir el nombre més gran de peces importants de la plantilla per intentar recuperar la Primera Divisió perduda.

Més continguts de