ELECCIONS
Esports Futbol 06/10/2014

Romário guanya per golejada i es converteix en senador brasiler

L'exjugador del Barça, que es va incorporar a la política fa quatre anys, romandrà al Senat brasiler els propers vuit anys

Efe
1 min
Romário, durant la campanya electoral / YASUYOSHI CHIBA / AFP PHOTO

Rio de JaneiroL'exfutbolista Romário de Souza Faria serà senador per Rio de Janeiro després d'obtenir el 63,43% dels vots d'aquest estat a les eleccions legislatives, regionals i presidencials que s'han celebrat aquest diumenge al Brasil. El que va ser campió del món l'any 1994 es va incorporar a la política fa quatre anys com a diputat federal pel Partit Socialista Brasiler (PSB), amb el qual ara arriba a la cambra alta per golejada gràcies als 4.682.924 vots obtinguts.

La distància amb el seu rival més proper, el conservador César Maia, del partit liberal Demòcrates (DEM), ha augmentat significativament al llarg de la campanya, i finalment ha obtingut un 20,51%, amb 1.514.397 vots.

La campanya electoral de Romário ha combinat una forta presència a xarxes socials com Facebook, Twitter i Instagram amb referències als més desfavorits, a més d'algunes referències al seu passat esportiu. En un dels seus últims actes electorals, diumenge passat, 'O baixinho' va visitar la favela carioca on va néixer, Jacarezinho, on va afirmar que allà havia après a "viure amb dignitat", i va assegurar que els diners públics han "d'emparar els que més ho necessiten".

Amb aquest resultat, el màxim golejador de tres lligues diferents –espanyola, brasilera i holandesa–, i considerat un dels millors cinc futbolistes de la història, pot formar part del Senat brasiler durant els propers vuit anys.

stats