ESPANYOL
Esports  /  Futbol Masculí 13/03/2015

Sergio García s'acull al dret de no declarar davant del jutge

El capità de l'Espanyol ha estat aquest divendres a Pamplona, com a imputat en el cas de la presumpta compra de partits

Efe
2 min
Sergio García, acompanyat del seu advocat, a l'arribada del Palau de Justícia de Pamplona / JESÚS DIGES / EFE

PamplonaEl jugador de l'Espanyol Sergio García s'ha acollit al seu dret de no declarar davant del jutge en el cas de la presumpta compra de partits de la temporada passada. El capità blanc-i-blau ha acudit aquest divendres al Palau de Justícia de Pamplona, en condició d'imputat, en un cas que suposadament s'origina amb l'intent desesperat de l'Osasuna de salvar la categoria.

Al costat d'ell, poc abans havien acudit els futbolistes Jordi Figueras, Jordi Molina, i els germans Antonio i Iván Amaya, que no han volgut ni fer declaracions ni aclarir si acudien en qualitat d'imputats o de testimonis.

Per la seva banda, l'advocat de Sergio García ha declarat que el seu defensat sí acudia com a imputat i, a la sortida, ha confirmat als periodistes que el davanter s'ha acollit al seu dret de no declarar. Posteriorment, el jugador ha emès un comunicat en què reitera que mai ha comès "cap delicte" i que "desconeix" els fets pels quals se l'imputa.

Aquesta trama, juntament amb el suposat desviament irregular de diners dels comptes de l'Osasuna, la investiga el titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Pamplona després de la denúncia posada pel club navarrès i la querella de la Lliga de Futbol Professional (LFP).

L'exgerent de l'Osasuna fins a l'octubre del passat any, Ángel Vizcay, va implicar en la seva confessió davant la LFP al gener a Sergio García en el partit Espanyol-Osasuna de la penúltima jornada de la temporada passada per un suposat tripijoc del resultat, un empat, a canvi de 250.000 euros.

El comunicat de Sergio García:

"Arran de les notícies que han vingut publicant-se aquests dies als diferents mitjans de comunicació, en els que se'm relaciona de forma indirecta en la participació de tripijocs esportius, reiterar que mai he comès cap irregularitat ni delicte, amb o sense relació amb l'esport, i tenint en compte la citació judicial, vull manifestar que per consell del meu advocat m'he acollit al dret de no declarar fins que s'aixequi el secret de sumari, ja que desconec els fets que se'm poden imputar i la persona o persones que poden haver-me acusat.

D'altra banda, vull deixar clar que un cop s'aixequi el secret de sumari sol·licitaré voluntàriament declarar en una seu judicial sobre els fets que, fins a dia d'avui, només conec únicament a través dels mitjans de comunicació.

Sergio García de la Fuente”.

stats