Espanyol
Esports Futbol 21/10/2012

Stuani salva l'Espanyol contra el Rayo amb un gol a l'últim minut (3-2)

Els blanc-i-blaus sumen la primera victòria de la temporada en un partit travat i amb dues cares. Verdú, amb dos gols, ha estat el millor jugador des de Pochettino

Samuele Longo controla una pilota davant Alejandro Gálvez

BarcelonaL'Espanyol ha trencat per fi el malefici i ha aconseguit la primera victòria de la temporada contra el Rayo Vallecano (3-2). Els visitants han jugat millor a l'inici del partit i s'han avançat amb un gol fantasma de Leo, però els locals, amb dues dianes de Verdú, han capgirat el marcador. Leo ha tornat a marcar per situar l'empat. I quan els dos equips jugaven amb 10 homes i semblava que el marcador no es mouria, Stuani ha pogut rematar una centrada de Sergio García al fons de la porteria per fer embogir la graderia de Cornellà-El Prat.

El Rayo ha dominat en els primers compassos i s'ha pogut avançar amb un gol de Leo als 10 minuts. Ha estat una acció polèmica, ja que el jugador visitant ha picat la pilota per sobre el porter i Raúl Rodríguez ha intentat treure-la sobre la línia, però l'àrbitre han considerat que la pilota havia travessat totalment la línia i el primer gol dels de Vallecas ha pujat al marcador.

L'Espanyol estava nerviós i no trobava el camí del bon joc, i a més el porter Cristian Álvarez estava insegur sota els pals. Però lluny d'aprofitar aquesta circumstància, han estat els blanc-i-blaus qui han tret petroli. El Rayo ha estirat molt la línia defensiva i els locals han pogut fer mal amb passades llargues. Wakaso ha tingut una primera acció a la frontal, enviant la pilota al pal, i després Joan Verdú ha tingut un 1 contra 1 i no ha fallat.

El gol ha capgirat la dinàmica del partit, i de fet els de Pochettino han pogut marcar el segon abans del descans. En canvi, sí que ha arribat la segona diana a la represa. En una jugada de pati d'escola, amb xuts i rebots, la pilota ha quedat morta al vèrtex de l'àrea petita i Verdú no ha perdonat, amb un xut fort que servia per remuntar el partit momentàniament.

Amb avantatge al marcador, els locals s'han asserenat una mica i han tingut opcions d'ampliar el resultat. La més clara, un xut de Víctor Sánchez des del mig del camp que el porter Rubén ha desviat a córner amb dificultat.

Però qui ha fet mal ha estat el Rayo. En una jugada aïllada, amb la defensa de l'Espanyol molt tova, Leo ha rebut a la frontal i ha tingut prou espai per preparar el xut i clavar la pilota al fons de la xarxa, ajustada al segon pal de Cristian. Un gerro d'aigua freda entre els aficionats que s'havien aplegat a Cornellà.

En els últims 20 minuts han estat de nervis, al camp i a la gespa. Labaka ha estat expulsat amb vermella directa per una entrada a Javi López a la frontal. Després, ell mateix ha hagut de demanar en canvi quan ha topat amb Rodri i s'ha fet mal al turmell. I a falta de 10 minuts pel final, Colotto ha vist la segona targeta groga.

Als instants finals el Rayo ha buscat el gol de la victòria, posant encara més neguit a l'estadi periquito. Però tota la sort que li ha faltat a l'Espanyol aquesta temporada, l'ha trobat en l'últim sospir. Sergio García ha començat una jugada per l'esquerra, ha centrat al punt de penal i Stuani –en posició dubtosa– ha pogut rematar de cap al fons de la porteria.

El primer triomf periquito del curs, tot i que no els allunya encara de la zona de descens. El proper cap de setmana (dissabte a les 6) els de Pochettino rebran la visita d'un Màlaga que està en posicions de Champions.