Futbol - Segona Divisió
Esports  /  Futbol 13/05/2019

El TAD ratifica la sanció al Reus de tres anys sense competir al futbol professional

El club roig-i-negre només pot recórrer ara a la justícia ordinària

Efe
1 min
Clifton Onolfo i Russell Platt a les oficines del club.

MadridEl Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) ha desestimat el recurs del Reus contra la seva expulsió temporal durant tres anys de la competició, dictada pel jutge de disciplina social de la Lliga el gener passat. Fonts del TAD han confirmat la decisió ferma del tribunal de mantenir la sanció de tres anys, adoptada el dia 10 i comunicada aquest dilluns al club, que podria ara acudir a un jutjat i recórrer en via contenciosa administrativa.

El jutge de disciplina social de la Lliga va decidir el 18 de gener suspendre tots els partits del Reus i després, el dia 28, la suspensió temporal per tres anys de l'equip i una multa econòmica de 250.00 euros. Per dictar aquesta sanció el jutge va estimar que havia quedat acreditat l'incompliment per part del Reus dels deures amb els seus jugadors en forma d'impagament de mensualitats de salari, amb la greu conseqüència que sis van haver d'abandonar l'equip.

El jutge de la Lliga va imposar la sanció en el grau mínim, tres anys –l'instructor de l'expedient en sol·licitava cinc– i va tenir en compte l'especial gravetat dels fets comesos, atenent la seva envergadura i efectes sobre els mateixos jugadors, així com la imatge de la competició professional i la reincidència. El Reus va apel·lar després al TAD i va demanar la suspensió cautelar de la sanció, una reclamació que li va ser denegada per aquest tribunal, que ha resolt de nou en contra del club català, ara en situació de concurs de creditors.

stats