Futbol
Esports 23/04/2020

La UEFA ajorna l'Eurocopa femenina fins al 2022

Amb aquesta decisió el torneig femení no coincidirà ni amb l'Eurocopa masculina ni amb els Jocs

Natalia Arroyo
2 min
Miedema i Martens s'abracen després de l'1-1 contra Dinamarca

BarcelonaJa feia dies que els rumors anunciaven que passaria, i aquest dijous s'ha fet oficial: la UEFA mou un any la celebració de l'Eurocopa femenina, que s'acabarà disputant entre el 6 i el 31 de juliol del 2022. La previsió era que es jugués l'estiu vinent a Anglaterra, però la coincidència amb l'Eurocopa masculina i amb els Jocs Olímpics de Tòquio ha comportat que s'ajorni un any més.

"Hem considerat curosament totes les opcions, amb el nostre compromís en favor del creixement del futbol femení. Amb aquest moviment ens assegurem que la competició sigui l'únic gran torneig de futbol de l'estiu, i així hi donarem tot el protagonisme que es mereix", ha declarat el president de la UEFA, Aleksander Ceferin.

Durant el Mundial, de fet, ja va ser una de les queixes més principals de les jugadores, que van veure com la gran final coincidia amb dos esdeveniments més: la final de la Copa Amèrica i la Copa Or. "És un horari pèssim per a tothom, ¿no els sembla una falta de respecte?", es preguntava la jugadora nord-americana Megan Rapinoe, que es va erigir en la veu de tot el futbol femení per denunciar-ho. "Em sembla una idea terrible fer-ho coincidir tot el mateix dia. Hi ha altres finals, però aquesta és la final del Mundial. És el dia en què s'hauria de cancel·lar tot! M'ha semblat que no s'hi havien parat a pensar i que això era el problema. Em sembla increïble que no hi pensin quan la data de la final del Mundial se sap des de fa molt de temps!"

La responsable del futbol femení a la UEFA, Nadine Kessler, ha refermat la decisió. "Creiem que és la millor opció per al futbol femení, per al torneig, per a les jugadores, per als aficionats, per als patrocinadors... És l'esdeveniment esportiu femení més important d'Europa i un dels més grans del món, i necessita i es mereix una plataforma pròpia".

Els organitzadors anglesos també han acceptat la decisió. "Beneficiarà el torneig, perquè li oferirà una finestra pròpia en el calendari de futbol. També ens permetrà tenir més temps per preparar-nos, en aquest moment de reptes a tot el món, per poder oferir un esdeveniment inoblidable".

stats