08/06/2021

Vacunació 'Marca Espanya'

2 min
Sergio Busquets

Ja han passat tres dies des del positiu de Sergio Busquets i segueix el debat sobre si és necessari, convenient, correcte i oportú vacunar els jugadors de la selecció espanyola de futbol. Quan falta menys d’una setmana perquè la roja comenci l’Eurocopa, ara resulta que el ministeri de Cultura i Esports hi estava a favor, però que la comissió de Salut Pública, que és qui ho havia de validar, se n’ha rentat les mans i ha passat la patata calenta a Sanitat. I així van passant els dies.

Des de Catalunya, per raons òbvies, aquest debat es viu amb fredor. I amb força opositors a la mesura. A mi, passions al marge, ja em sembla bé que es vacuni els jugadors, com es va acordar vacunar els esportistes olímpics. La pandèmia està suficientment controlada i la campanya de vacunació ja ha pogut cobrir els col·lectius de risc. A més, representen un percentatge minúscul en comparació amb les dosis que s’administren cada dia. Però, en el fons, decidir si sí o si no, és el menys important. El que és absolutament incomprensible, absurd i ridícul és fer el debat a aquestes altures de la pel·lícula.

No té ni cap ni peus parlar-ne ara, quan s’ha tingut tot el temps del món per parlar-ne, valorar-ho i, fins i tot, condicionar-ho a les dosis rebudes i a l’evolució de la pandèmia. Se n’hauria pogut fer un Excel i tot, si feia falta. Explica la Federació que ja ho van demanar fa 60 dies i que el govern espanyol ho va denegar. Entre altres motius, perquè era impossible saber quins jugadors entrarien a formar part de la llista definitiva per a l’Eurocopa. Aquesta part de l’excusa és creïble, si no fos... perquè ja fa dues setmanes que Luis Enrique va anunciar la convocatòria definitiva.

El gran tema de conversa que arriba a partir d’ara és: i aquesta mesura, exactament, de què servirà? Portem prou temps convivint amb el coronavirus com per saber que les vacunacions no són efectives de manera instantània. No és com prendre’s un paracetamol quan tens mal de cap. Necessiten el seu procés d’immunització. Per no parlar dels efectes secundaris que tenen just després d’administrar-se’n les dosis –així que ja es poden espavilar o hauran de suspendre el primer partit perquè mitja selecció estarà al llit amb febre.

Sembla que al final, a correcuita, a última hora, els acabaran punxant a tots. Segons els especialistes, tindria efecte, més o menys, a partir de la ronda dels vuitens de final. Suposo que compten que Espanya hi arribarà. No?

Periodista
stats