FUTBOL INTERNACIONAL
Esports Futbol 26/12/2015

El Boxing Day deixa Van Gaal a la corda fluixa

"El club no m'ha d'acomiadar, potser marxo jo", ha dit el tècnic després de la derrota del United davant l'Stoke City

G.r.
4 min
Louis Van Gaal, al Britannia Stadium / PAUL ELLIS / AFP

BarcelonaEl Britannia Stadium podria haver vist l'últim partit de Louis van Gaal com a entrenador del Manchester United. Els d'Old Trafford han caigut 2 a 0 contra l'Stoke City i el tècnic holandès podria ser cessat del càrrec. El conjunt local, de Mark Hughes, s'ha imposat en la jornada inaugural del Boxing Day, el dia 26 de desembre, quan el futbol anglès, com és tradició, no s'atura.

Amb aquest resultat, el United podria oficialitzar la marxa de Van Gaal, a qui els mitjans locals concedien una última oportunitat contra l'Stoke per salvar el seu lloc. "El club no m'ha d'acomiadar, potser marxo jo", ha dit el preparador holandès després del xoc. "He rebut el suport del club sempre. Hem tornat a perdre no és una situació nova. Em sento recolzat pels jugadors. És lògic que l'afició estigui decebuda després de quatre derrotes en els últims partits", ha afegit.

El davanter català Bojan Krkic ha estat l'encarregat d'estrenar el marcador, després de resoldre amb calma una jugada per banda dreta de Glen Johnson. El lateral s'ha aprofitat d'un error de Memphis Depay, que ha intentat cedir amb el cap al porter David de Gea, però el seu colpeig ha quedat curt per culpa del vent i ha deixat la pilota franca per a Johnson, que l'ha col·locat al centre de l'àrea, on el de Linyola ha decidit amb classe.

Només set minuts més tard, al 26, el potent davanter austríac Marko Arnautovic ha sentenciat el matx amb un llançament espectacular des de fora l'àrea, aprofitant el rebuig de la barrera en una falta llançada per Krkic. Els dos davanters han tornat a ser protagonistes uns minuts després, quan l'ex del Barça ha col·locat una passada precisa a l'espai i Arnautovic ha definit malament, colpejant fora dels tres pals.

A la segona meitat, Wayne Rooney ha saltat a la gespa en el lloc del desafortunat Depay. Rooney ha estat suplent per decisió de Van Gaal, en una de les imatges d'aquest Boxing Day. El United es queda amb 29 punts, lluny dels equips de la part alta de la taula, i eliminats de la Lliga de Campions. El conjunt de Manchester ha sumat 2 dels últims 15 punts, amb tres derrotes consecutives a la Premier League.

Derrota de Leicester, Arsenal i golejades dels perseguidors

Els jugadors del Liverpool celebren el gol de Benteke / EFE

Després d'acumular 10 jornades sense perdre, el Leicester ha perdut davant el Liverpool, patint la seva segona derrota de la temporada (1-0). El líder de la Premier s'ha fet petit a un dels escenaris de la competició, on els homes de Jurgen Kloop han trencat una ratxa negativa de tres setmanes sense sumar els tres punts per la porta gran. Partit igualat, amb anades, tornades i alternatives que ha decidit Benteke després de rebre una pilota des de la frontal de l'àrea.

La revelació de la competició domèstica anglesa, però, no ha perdut la primera posició de la taula gràcies a l'àmplia victòria del Southampton contra l'Arsenal (4-0). Gris partit dels gunners, que han sortit golejats tot i encarar la cita amb la possibilitat de fer-se amb el lideratge del torneig. Cuco Martina (19), Shane Long (55 i 92) i Jose Fonte (69) han sigut els protagonistes ofensius del xoc.

El Manchester City i el Tottenham, perseguidors dels dos primers classificats i també aspirants al títol, per la seva banda, no han fallat durant aquesta jornada nadalenca. L'equip que dirigeix Manuel Pellegrini ha golejat el Sunderland amb la gran actuació de Kevin De Bruyne i Sterling, golejadors i líders (4-1).

L'internacional anglès, precisament, ha sigut l'encarregat d'obrir el meló i encarrilar la victòria al minut 12. Yaya Touré, de potent llançament exterior, i Bony han deixat el partit gairebé decidit abans d'arribar al descans. L'anteriorment esmentat De Bruyne ha fet el quart i ha signat una de les accions del mes, amb un túnel extraordinari al seu defensor. Fabio Borini ha fet el gol de l'honor dels visitants, que són penúltims a cinc punts de la zona de permanència.

Els Spurs també han aconseguit una contundent victòria i segueixen en un gran estat de forma (3-0). L'home gol dels londinencs, Harry Kane, ha fet un doblet durant el primer període que ha tombat Norwich, molt inferior al seu rival. Tom Carroll, ja al minut 80, ha tancat el resultat.

El Chelsea no guanya, però tampoc perd

El Chelsea comença a carburar, poc a poc. L'exequip de José Mourinho, que la setmana passada va aconseguir el triomf, ha empatat amb el Watford en el primer partit de Guus Hiddink a la banqueta (2-2). L'espanyol Quique Sánchez Flores ha amargat el debut de l'holandès, que no s'ha estrenat amb victòria però tampoc amb derrota, fet obvi però important. Les sensacions que desperta aquest bloc són diferents a les de partits anteriors.

El seu estil de futbol poc visual i vertical no ha variat, però sí que ha guanyat en solidesa i ordre. Diego Costa, dies enrere una bala perduda, ha sigut el millor argument ofensiu del seu conjunt. El brasiler i nacionalitzat espanyol ha obert la llauna i també ha empatat el xoc després de les dianes de Troy Deeney de penal i de Ighalo. , ha comentat l'entrenador local després del partit. Els blues, de fet, han pogut guanyar però el brasiler Oscar ha errat un penal després de relliscar instants abans de poder rematar.

Oscar es rellisca abans de rematar el penal / EFE

A més, el Bournemouth i el Crystal Palace han empatat 0-0, i l'Aston Villa ha pogut esgarrapar un punt davant el West Ham. Aaron Cresswell ha vist porteria en el temps afegit de la primera part i el local Jordan Ayew ha posat l'1-1 al marcador des de la línia de penal. El Swansea, per la seva banda, ha superat el West Bromwich gràcies a un matiner gol de Ki Sung-yueng (1-0) i l'Everton al Newcastle (0-1) gràcies a una rematada de cap de Cleverley en l'última jugada del partit.