EUROPA LEAGUE
Esports Futbol 19/02/2015

El Vila-real agafa avantatge als setzens de final de l'Europa League contra el Salzburg (2-1)

Uche i Cheryshev donen la victòria al conjunt de La Plana mentre que Jonathan Soriano, de penal, merca un gol important per a l'equip austríac

Els jugadors del Vila-real, celebrant el primer gol contra el Salzburg a l'Europa League / DOMENECH CASTELLÓ / EFE

BarcelonaEl Vila-real ha aconseguit derrotar els Red Bull Salzburg a l'anada dels setzens de final de l'Europa League. El conjunt de La Plana agafa avantatge a l'eliminatòria gràcies als gols d'Uche i Cheryshev, tot i que l'equip austríac ha aconseguit mantenir viva l'eliminatòria gràcies a la diana de penal de Jonathan Soriano. L'equip classificat per als vuitens de final es coneixerà el dijous vinent, en el partit de tornada que es disputarà a Àustria.

L'equip groguet que entrena Marcelino García Toral havia fet rotacions en el darrer partit de Lliga, pensant en presentar una bona alineació contra el Salzburg. En efecte, el Vila-real ha apostat per un onze de gala i ha tret rendiment d'aquesta 'selecció' de jugadors marxant al descans amb avantatge, gràcies a la diana d'Ikechukwu Uche al minut 32.

Les coses estaven de cara per als locals, que han marxat al vestidor amb victòria momentània, però s'han torçat a l'inici de la segona meitat per culpa d'un penal que ha transformat el català Jonathan Soriano (48'), el màxim realitzador del conjunt austríac, aquesta temporada. Tanmateix, els groguets no han perdut la fe i han aconseguit el segon gol, que els donava la victòria, obra de Denis Cheryshev al minut 54.

Els instants finals han estat vistosos, amb un joc molt obert dels dos equips: el Red Bull buscant el gol de l'empat i el Vila-real esperant per sortir a la contra. Tot i aquest joc d'anada i tornada, no hi han hagut ocasions clares i el marcador ja no s'ha mogut.