Virginia Torrecilla culmina el seu somni: tornar a jugar després d'un càncer

La jugadora de l'Atlètic de Madrid reapareix 683 dies després

2 min
Les jugadores del Barça mantegen Virginia Torrecilla

Las RozasHi ha victòries molt més importants dins d'un terreny de joc que aquelles que valen un trofeu. La final de la Supercopa que ha coronat el Barça com a campió ha tingut com a protagonista indiscutible una que no s'ha pas endut la medalla d'or: Virginia Torrecilla. L'onze de març del 2020 va ser l'últim dia que la mallorquina va trepitjar un terreny de joc. Pocs dies després del matx va fer pública la notícia que tenia un tumor cerebral, per la qual cosa es veia obligada a abandonar el futbol.

Des d'un primer moment, va dir que aquest adeu era temporal, ja que estava plenament convençuda que la recuperació seria exitosa i podria tornar a vestir-se de curt. Després de 683 dies, així ha sigut. Torrecilla ha tornat a disputar un partit amb la samarreta de l'Atlètic de Madrid. "Un dia em van dir que no tornaria a jugar al futbol professional. Després de quasi dos anys de tractament, ràdio, químio i de la malaltia soc aquí, redebutant contra el Barça", ha confessat Torrecilla.

"Ha sigut una sorpresa. Quan he sortit a escalfar i la gent ha començat a aplaudir se m'ha posat la pell de gallina, ha sigut increïble. La gent del Barça també volia que jo sortís. Això és molt especial. Quan m'han donat el braçalet no m'ho esperava gens. El meu equip, la meva família ho han donat tot per mi en tot moment... per a mi és un privilegi", ha reconegut la futbolista. Tornar a una final i contra el Barça, on té moltes amigues, ha sigut molt especial, per a la mallorquina.

Quan ha sonat el xiulet, les blaugranes, amb el títol a la butxaca, han anat a buscar Torrecilla, a qui han mantejat sobre la gespa mentre tot l'estadi aplaudia i corejava el seu nom. "A la selecció fem molta pinya. El futbol ha estat amb mi durant tot aquest procés. Han sigut una família per a mi. Després de patir la malaltia, em quedo amb les persones, i les persones no tenen res a veure amb els colors. Ho hem vist, després de la victòria el primer que han fet [les jugadores del Barça] ha sigut mantejar-me, abans que celebrar el seu títol", ha afegit emocionada.

Torrecilla va ser diagnosticada d'un tumor maligne al cap que la va obligar a passar pel quiròfan. El seu tractament de quimioteràpia va concloure el març del 2021 i, des de llavors, porta quasi un any treballant de valent per poder tornar als terrenys de joc. En la semifinal contra el Llevant va tornar a la convocatòria, i contra el Barça ha entrat en el minut 85 demostrant que mai s'ha de deixar de lluitar.

stats