FUTBOL
Esports  /  Futbol Masculí 23/10/2013

Wert: "Hi ha hagut una reducció molt substancial del deute dels clubs amb Hisenda"

L'informe de la LFP sobre la situació financera del futbol espanyol reflecteix que el gener del 2012 el deute dels clubs professionals espanyols amb Hisenda ascendia a 752 milions d'euros, i que ara és de 600 milions

Efe
1 min

MadridEl ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, ha assegurat aquest dimecres que s'està arribant a "una situació d'equilibri econòmic en el futbol espanyol", després de conèixer les dades relatives al control financer dels clubs que la Lliga de Futbol Professional (LFP) ha presentat.

"Els objectius s'estan complint amb escreix. Hi ha hagut una reducció molt substancial del deute dels clubs amb Hisenda. El deute s'ha reduït uns 150 milions d'euros", ha assenyalat Wert després de trobar-se amb una delegació de la Lliga encapçalada pel seu president, Javier Tebas, i el director general, Javier Gómez. A ells els acompanyava el president del Consell Superior d'Esports, Miguel Cardenal.

El ministre ha destacat que el bon funcionament del sistema es deu al "control preventiu" i ha conclòs que està tenint "un efecte positiu en la competició", abans d'expressar la seva "profunda satisfacció" i d'advocar per seguir treballant en la mateixa línia.

L'informe de la LFP sobre la situació financera del futbol espanyol reflecteix que el gener del 2012 el deute dels clubs professionals espanyols amb Hisenda ascendia a 752 milions d'euros, quantitat que es va reduir fins als 663 milions el gener d'aquest any i que el setembre passat es va xifrar en 600 milions.

stats