FUTBOL
Esports Futbol 09/12/2014

El ministre Wert subratlla el seu compromís: "No més violència física ni simbòlica en el futbol"

En una entrevista a RNE, el responsable d'esports ha reconegut que és difícil imaginar-se un estadi de futbol sense insults, però ha considerat que "com a objectiu és realista"

Efe
2 min
Exigeixen a Wert que repari la discriminació lingüística del franquisme

MadridEl ministre d'Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert, ha subratllat aquest dimarts l'objectiu "clar" del seu departament davant la violència física i també simbòlica en el món del futbol, amb l'objectiu que hi hagi "joc net no només al camp, sinó també a les grades".

En una entrevista a RNE, Wert ha insistit que el compromís del ministeri "és total" i el dels clubs és "molt seriós i molt rigorós", i ha manifestat el seu desig que la Federació Espanyola de Futbol "participi també intensament de aquest compromís".

Wert ha recordat que aquest dimarts compareixen al Congrés el secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, i el secretari d'Estat per a l'Esport, Miguel Cardenal, per informar de la investigació oberta per la baralla entre seguidors radicals de l'Atlètic de Madrid i el Deportivo de la Corunya, en què va morir un aficionat del club gallec.

Tots dos donaran no només explicacions del que va passar als voltants de l'estadi Vicente Calderón de Madrid, sinó que també donaran compte de les mesures de futur que es concretaran en una reunió el proper dia 15 per reforçar la lluita contra la violència en el futbol, que "no es limitaran a la violència física sinó als prolegòmens, com la violència simbòlica". El responsable d'esports ha reconegut que és difícil imaginar-se un estadi de futbol sense insults, però ha considerat que "com a objectiu és realista".

"Sóc conscient que el futbol no és el tenis ni el golf i imaginar un estadi amb 90.000 persones guardant silenci no sembla adequat a la realitat de les coses", ha dit Wert, que ha insistit, però, que aconseguir que l'afició animi el seu equip sense desacreditar el contrari i sense expressions xenòfobes o feixistes, "és un objectiu realista".

stats