RUGBI
Esports 13/02/2016

Gal·les venç una Escòcia molt valenta en un partit trepidant (27-23)

Una Escòcia molt valenta posa les coses molt difícils a Gal·les en la seva visita a Cardiff.

Ferran Vital
2 min
Un assaig de Gal·les contra els escocesos

BarcelonaGal·les i Escòcia han signat un partit trepidant al Millenium Stadium de Cardiff. Tots dos equips han optat per apostar per un joc eminentment ofensiu i desacomplexat, generant les condicions necessàries per optimitzar el talent del que tots dos equips disposen a la línia de tres quarts.

El seleccionador gal·lès, Warren Gatland, mai havia perdut contra Escòcia des que ocupa el càrrec de seleccionador, ja fa vuit anys. I probablement mai fins avui havia estat tan a prop de trencar la seva exitosa ratxa contra el XV del Card, ja que s’ha vist una Escòcia molt seriosa sobre la gespa de Cardiff.

Els primers en anotar han estat els gal·lesos, gràcies a un matiner assaig de Gareth Davies que Dan Biggar ha convertit entre pals. Escòcia ha reaccionat ràpid i ha igualat el marcador amb un assaig de Tommy Seymour, que Laidlaw convertia. No s’havia jugat ni un quart d’hora de joc i Escòcia avisava les seves intencions. De fet, al descans el XV del Card manava al marcador (10 a 13) gràcies a dos cops de càstig transformats per Laidlaw, mentre que els locals només n’havien transformat un gràcies al peu de Biggar.

Gal·les ha reaccionat al sego temps, fent-se amb la possessió de l’oval i mirant d’obrir el camp gràcies als seus ràpids alers, buscant estirar les línies defensives del mur escocès. Gràcies a la gran feina dels tres quarts gal·lesos, els locals han anotat dos assajos més, de la ma de Jamie Roberts i de George North, que Biggar ha convertit entre pals. Però Escòcia, lluny d’ensorrar-se, ha tirat d’orgull, talent i imaginació, i ha aconseguit posar l’ai al cor als seguidors locals gràcies a un assaig sobre la botzina de Duncan Weir, que Laidlaw convertia deixant el marcador en un ajustat 27 a 23 amb el que s’ha arribat al final.

Amb aquesta victòria, sumat a l’empat aconseguit Dublín la setmana passada, Gal·les manté intactes les seves opcions a guanyar el Sis Nacions, que passen pel crucial partit que es disputarà a Londres la penúltima jornada. Escòcia, per la seva banda, encadena la seva segona derrota consecutiva, però surt molt reforçada gràcies a la imatge i el bon joc obtinguts al difícil feu gal·lès.

stats