Hoquei femení
Esports 05/02/2014

El Girona femení d’hoquei patins queda definitivament exclòs de la Copa d’Europa

A més, el CERH ha dictaminat una sanció de 3.001 euros per arribar més tard del termini previst al partit que l’havia d’enfrontar amb l’Ely

Jordi Graell

BarcelonaGairebé un mes després de la polèmica eliminació del Girona femení d’hoquei patins de la Copa d’Europa, aquest dimecres el CERH ha anunciat que el club gironí queda definitivament fora de la competició per arribar vint-i-dos minuts tard al pavelló on s’havia d’enfrontar amb l’Ely anglès. A més, el Girona haurà de pagar 3.001 euros de multa.

Els fets van passar el 18 de gener, dia en què les gironines havien de jugar la tornada de la ronda prèvia de la màxima competició europea a la pista de l’Ely anglès. El partit estava marcat a les 20 h (hora local) i seguint el reglament marcat per la competició, un cop transcorregut un quart d’hora i amb només l’equip local en pista, els àrbitres van decidir assenyalar el final del partit. Com a conseqüència, es va donar el partit per perdut al Girona per 10-0 i com que en el partit d’anada les gironines havien guanyat per 9-0 quedaven automàticament eliminades.

Tot i les al·legacions presentades pel Girona en què atribuïen el retard a problemes amb les furgonetes que transportaven les jugadores cap al pavelló i que havien informat el president del CERH, Fernando Graça, del que estava passant, el CERH argumenta que el club gironí hagués pogut allotjar-se en un hotel de Peterborough, a només dos minuts del pavelló, en comptes de fer-ho a Londres, a 150 km de l’escenari del partit.

Així doncs l’Ely serà el rival del Voltregà a la propera ronda, i tot i que en principi el partit d’anada s’havia de disputar aquest dissabte, finalment va quedar ajornat per resoldre aquesta qüestió i per tant, pendent d’un acord entre els dos clubs.