PRIMERA DIVISIÓ
Esports Girona FC 20/03/2023

Els gols més importants de Tsygankov no van ser a Vallecas

L'impacte del davanter ucraïnès, que marca diferències al Girona, va més enllà del terreny de joc

3 min
Viktor Tsygankov, jugador del Girona

GIRONASí, Viktor Tsygankov va celebrar un doblet a Vallecas que va permetre al Girona salvar un punt. Sí, Tsygankov acumula, en set partits i cinc titularitats, tres gols i tres assistències. Sí, Tsygankov està marcant diferències en l'atac dels de Míchel, sent decisiu des de la seva arribada durant el mercat d'hivern. Però no, els gols més importants de Tsygankov no són damunt del terreny de joc. Ho són fora, a Ucraïna.

"A mi, personalment, el Girona m'ha ajudat moltíssim donant-me la possibilitat de jugar a Europa i ara des d'aquí tinc la necessitat d'ajudar els meus compatriotes i el meu país", confessa el davanter, implicat en la campanya d'ajuda que el club i el seu patrocinador principal, Gosbi, una marca d'alimentació i cura dels animals de companyia que aposta decididament per la qualitat, l'honestedat i el respecte cap als animals, han realitzat des que va començar el conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna.

"A Gosbi, des de l'inici de la guerra, ens hem involucrat en la solidaritat. Vivint aquí no ens ho esperàvem, però de seguida vam voler fer alguna cosa. El primer que ens va passar pel cap va ser marxar cap allà, però esclar, tampoc hi fèiem res", explica Lyuba Kavatsyuk, del departament d'exportacions de Gosbi: "Llavors, vam demanar furgonetes a la feina, més les que teníem nosaltres, i vam anar cap a la frontera, portant tota l'ajuda que podíem. També vam portar persones que no tenien com arribar perquè es poguessin instal·lar aquí amb les seves famílies".

Als animals també se'ls va fer costat. "Més endavant, com que ens arribaven moltes peticions, especialment per part de les protectores, de pinso per als animals que s'havien quedat allà, o s'havien perdut o havien estat abandonats, vam decidir, conjuntament amb el nostre distribuïdor, enviar tot el pinso cap allà i ell es va encarregar de fer-lo arribar on realment tocava", afegeix Kavatsyuk, la qual no va poder evitar somriure quan va rebre la notícia del fitxatge de Tsygankov pel conjunt blanc-i-vermell. "Estava treballant i va apropar-se un company de feina per avisar-me. Vaig sentir molta emoció, tinc moltes ganes que hi hagi un jugador ucraïnès dins del Girona que comparteixi tots aquests valors i vulgui aportar ajuda cap a Ucraïna inclús estant aquí. Estem molt orgullosos".

"Ajudar és molt important per al país"

Nascut a Israel perquè el seu pare, Vitali Tsygankov, hi feia carrera de porter, el davanter, de bracet amb el club, ha enviat furgonetes senceres de material esportiu (el club ja ho feia abans de la seva arribada), a banda de col·laborar amb la tasca de Gosbi. "És molt bonic veure com el Girona es preocupa per Ucraïna i pels ucraïnesos, ja que tant el país com la gent que hi viu i fins i tot els animals que es queden sense casa requereixen aquesta ajuda. Realment, són temps difícils per al país i és molt agradable veure que la gent d'aquí es preocupa per nosaltres. Confio en el fet que el Girona continuarà portant ajuda cap a Ucraïna i estic eternament agraït per tot el que es fa, perquè és molt important per a tots els ucraïnesos i per al nostre país en general", assegura un futbolista que ha causat un impacte immediat a les ordres de Míchel.

El seu despertar golejador va arribar contra l'Almeria i es va confirmar aquest cap de setmana amb dos gols decisius davant el Rayo Vallecano. Dirigit per Serhí Rebrov i Andrí Xevtxenko, dues llegendes del futbol, el nen que de petit li feia gols al menjador de casa al seu pare, un expert en aturar-los, també ha repartit assistències contra el mateix Almeria, l'Athletic Club i el Getafe. Res, però, iguala la seva determinació contribuint a la recuperació d'un país que estima amb tot el seu cor.

stats