FUTBOL
Esports 23/06/2020

El Girona, a reaccionar davant el Numància

Els blanc-i-vermells no coneixen la victòria des de la tornada a la competició

Toni Santolaria
3 min
En el partit de la primera volta, el Numància va derrotar el Girona (2-0) / GIRONA FC

BARCELONAEl Girona rep el Numància aquest dimecres a Montilivi (19.30 h, Movistar+ LaLiga 2) en el partit corresponent a la jornada 35 de la Lliga Smartbank. Després d’un mal inici en la tornada a la competició, amb dos empats i una derrota, els blanc-i-vermells han de reaccionar si no volen deixar escapar les posicions de play-off.

La derrota a Elx (1-0) divendres passat ha fet saltar totes les alarmes. Al Martínez Valero es va veure una millora general de l’equip respecte als dos partits anteriors, però un gol anul·lat a Aday i un xut al pal de Gumbau els van privar d’un millor resultat. Quan el play-off semblava força assegurat, la ratxa de quatre empats i una derrota ha compromès les aspiracions dels gironins, que buscaran una victòria balsàmica a casa.

"Tots estem enfadats perquè no hem aconseguit el que volem", ha admès el tècnic del Girona, Josep Lluís Martí, que ha remarcat que "aquesta ràbia i aquesta impotència s'han de transformar en energia sobre la gespa". Segons l'entrenador, els seus jugadors "tenen moltes ganes i molta il·lusió de tirar endavant, de tornar a competir per intentar sumar els tres punts i la primera victòria des del confinament".

Martí segueix insistint que l'objectiu és pujar. Però primer, cal guanyar. "Ens és igual com. És obvi que com més aviat millor. Però l'important és aconseguir-ho, sigui com sigui. Estic convençut que ho aconseguirem. Això és com una marató. L'objectiu és molt clar i s'aconsegueix l'últim dia. No ara. Tant de bo tinguéssim més punts i estiguéssim en una altra situació, però no podem canviar el passat. Tan sols podem corregir els errors comesos per intentar millorar", ha insistit el tècnic.

"Només hem de centrar-nos en nosaltres. I en vèncer el Numància, que és el més important", ha apuntat el tècnic d'un Girona que és l'únic equip que encara no ha marcat després del retorn de la Lliga.

El Numància està en una situació gairebé crítica després de cinc derrotes consecutives –la pitjor dinàmica de la Lliga– que l’han portat a ocupar posicions de descens. Els numantins no guanyen des de gener i amb la derrota de diumenge a Fuenlabrada (2-0) són ja deu jornades sense conèixer la victòria. I a aquestes altures de la competició els equips que es juguen la permanència són perillosos.

Pep Lluís Martí va situar en l’últim partit Rivera com a gran novetat en l’onze titular, mentre que Ignasi Miquel sembla haver guanyat la partida a Alcalá. L’exigència d’aquest tram final de competició fa impossible saber quina serà l’aposta del tècnic mallorquí, però tractant-se d’un partit clau el més probable és que no es guardi res. Riesgo ocuparia la porteria, mentre que la defensa estaria formada per Maffeo, Juanpe, Miquel i Mojica. El mig del camp segueix sent tota una incògnita, amb Diamanka, Gumbau i Granell com a principals candidats a ocupar el doble pivot. A la línia de mitjapuntes, Aday, Borja i Samu Saiz van ser els escollits en l'última ocasió. La punta d’atac està reservada a Stuani, que suma ja quatre jornades sense marcar.

Luis Carrión ha confiat en els mateixos onze jugadors en gairebé les tres jornades que portem des de la represa de la competició, però no ha trobat el resultat esperat. Curro és amb 11 gols en 26 partits la principal amenaça del conjunt sorià. El tècnic barceloní va renovar al maig per una temporada més el seu contracte, però no té la continuïtat assegurada a Los Pajaritos. Una nova desfeta a Montilivi podria costar-li molt cara.

El Girona tanca la zona de play-off, sisè a la classificació amb 49 punts i només un punt per sobre del Rayo Vallecano, mentre que el Numància és a la zona de descens, dinovè amb 38 punts, els mateixos que un Deportivo que marca la salvació.

stats