Poliesportiu
Esports 05/05/2020

El Govern destinarà 14,5 milions d’euros a les federacions i els consells esportius

Pla de xoc per ajudar l'esport català

1 min
Un moment de la Mesa Sectorial

BarcelonaEl Govern destinarà 14,5 milions d’euros per donar suport a l’activitat de les federacions esportives i els consells esportius de Catalunya. "Els ajuts ajudaran a pal·liar els efectes econòmics que la pandèmia del covid-19 ha tingut en aquestes entitats esportives", ha assegurat Meritxell Budó, consellera de la Presidència i portaveu del Govern.

El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, va participar dilluns en la reunió interterritorial convocada pel Consell Superior d'Esports (CSD). A part de denunciar la impossibilitat d’exercir les competències exclusives en matèria d’esport a causa de l’estat d’alarma, Gerard Figueras va demanar “claredat i celeritat” en les instruccions sobre el desconfinament esportiu que es dicten des del govern espanyol. "Si no podem exercir les nostres competències i el nostre propi pla de desconfinament, almenys demanem que les instruccions que es dicten des de Madrid siguin clares i concises per tal de facilitar que esportistes, clubs, federacions, gestors d’instal·lacions i ajuntaments puguin preveure el retorn a la pràctica esportiva de la millor manera possible”, va reclamar Figueras, que va estar acompanyat pel director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig.

Figueras va denunciar “el menysteniment que el CSD ha tingut vers les comunitats autònomes”, les quals s’han hagut d’assabentar de la majoria de decisions preses pel govern de l’Estat a través dels mitjans de comunicació.

stats