Esports 29/05/2016

Mònaco corona per primer cop aquest curs un Hamilton intractable tot i la pluja

El britànic s'ha imposat en un Gran Premi marcat pels canvis en l'asfalt i les estratègies dels pneumàtics

Roger Requena
2 min
Hamilton ha estat el més fort en un circuit de Mònaco marcat per la pluja

BarcelonaAl final se n'ha sortit: el sisè Gran Premi ha sigut per a Lewis Hamilton. Després de quedar-se a l'ombra de Nico Rosberg als podis d'Austràlia, Bahrain i Rússia, el britànic ha estat el més ràpid en una accidentada cursa de Mònaco, marcada per la pluja i els consegüents canvis en l'asfalt. És el seu primer triomf d'aquesta temporada.

Hamilton ha estat qui millor ha controlat les estratègies en els canvis de pneumàtics, mentre que el segon classificat, Daniel Ricciardo, ha pagat cara una aturada a boxs, on un error dels mecànics li ha fet perdre bona part de les opcions. El pilot de Red Bull, que fins aquí tenia la cursa controlada, ha lluitat fins al final però ja no ha pogut atrapar l'anglès.

El Gran Premi ha començat amb la pluja i el 'safety car' com a protagonistes. Poc després que el cotxe de seguretat abandonés l'asfalt i permetés que la cursa es desenvolupés amb normalitat, Palmer i Räikkönen han hagut de retirar-se ben aviat per sengles xocs que feien preveure una cursa accidentada. El ball de pneumàtics i la sortida del sol han provocat diversos moments de dubtes i canvis, per bé que ha estat la bona conducció de Hamilton i el regal dels mecànics de Red Bull el que ha acabat marcant aquest Gran Premi.

El segon lloc de Ricciardo, però, confirma el bon estat d'uns Red Bull que ja van mostrar signes de recuperació amb el triomf de Verstappen en l'última cursa. Sergio Pérez ha completat el podi, mentre que el líder del Mundial, Rosberg, ha acabat setè. Alonso, cinquè, ha igualat la seva millor posició en la seva segona etapa a McLaren.

stats