Motociclisme
Esports 31/05/2016

El Gran Premi de Catalunya espera superar els 97.000 espectadors

La setena cita del Mundial de motociclisme s'ha presentat aquest dimarts

Efe
2 min
Presentació del Gran Premi de Catalunya

BarcelonaEl Circuit de Barcelona-Catalunya preveu una assistència superior als 97.000 espectadors en la carrera del Gran Premi de Catalunya de motociclisme, que diumenge que ve celebrarà la seva 25a edició, i sobrepassar, així, el registre aconseguit l'any passat.

Així ho ha expressat aquest dimarts el president del Circuit de Barcelona-Catalunya, Vicenç Aguilera, en la presentació de la setena cita del Mundial de motociclisme que donarà el tret de sortida divendres que ve, amb els primers entrenaments lliures de les tres categories (MotoGP, Moto2 i Moto3).

"Estem tots molt contents de poder celebrar el 25è aniversari del Gran Premi de MotoGP. Esperem rebre més gent que l'any passat i estem treballant dur per aconseguir aquest objectiu", ha assenyalat Aguilera.

Per a això, els responsables del traçat, situat a la localitat de Montmeló, han preparat un conjunt d'activitats més enllà de les dues rodes com a propostes gastronòmiques, lúdiques, culturals i esportives.

Entre elles destaquen la mostra de tapes mediterrànies en una de les tribunes del circuit, una demostració de grafit a càrrec de l'artista 'Kapi', mentre que els apassionats a les dues rodes tindran l'oportunitat de fer una volta en moto després de la qualificació que es disputarà dissabte que ve.

Una activitat que els organitzadors esperen que es tradueixi en una major assistència d'espectadors a les grades que el 2015, quan es va arribar als 97.000 espectadors.

En aquest sentit, el conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, ha defensat l'aposta de la Generalitat pel Circuit de Barcelona-Catalunya, que, segons la seva opinió, és "un element de dinamisme econòmic" per a la regió.

"Tenim estudis universitaris que ens diuen que tota l'activitat del Circuit aporta 340 milions d'euros, dels quals gairebé 100 milions els aporta el Gran Premi de motociclisme", ha revelat Baiget.

En aquest sentit, el conseller ha revelat, a més, que "per cada euro que es destina a promoure el Circuit de Catalunya n'obtenim 20", una xifra que, segons ha subratllat, demostra que el circuit és "una bona inversió".

En l'acte celebrat al Palau Robert de Barcelona, al qual ha assistit, entre d'altres pilots, els catalans Marc Márquez (Repsol Honda) i Maverick Viñales (Suzuki), també ha fet acte de presència el màxim responsable de Dorna, empresa organitzador del Mundial de motociclisme, que ha recordat els inicis del circuit català.

"Vaig tenir la sort de formar part del consorci que va construir el GP de Catalunya. Ara sembla fàcil, després de 25 anys, però és una fita importantíssim. Aquest any complim 25 anys i segur que complirem molts més", ha assenyalat.

Al llarg del cap de setmana, els organitzadors confien que més de 150.000 persones trepitgin el Circuit de Barcelona-Catalunya, que comptarà amb més de 600 periodistes acreditats.

stats