BARÇA

La millor nit europea del City en dècades

Guardiola viu un triomf dolç que reforça la seva posició davant l'Anglaterra que encara dubtava d'ell

"És el millor partit europeu que he vist mai del City, cap dubte. I dels millors dels darrers 30 anys", deien els periodistes més veterans que porten dècades seguint el Manchester City. Pep Guardiola va aconseguir sumar adaptes a la causa després del triomf contra el Barça, un triomf necessari per demostrar a un públic que encara tenia dubtes que ell és l'home ideal per fer evolucionar aquest projecte.

"Guardiola és contracultural, aquí" diu Sam Wallace, de 'The Telegraph'. "A la primera part molts encara xiulaven quan Caballero volia treure la pilota jugada. A la segona, ja aplaudien. L'afició del City evoluciona. Primer volia guanyar com fos després de dècades perdent i ara toca tenir un estil. Aquesta ha estat la primera gran nit a casa de l'equip de Guardiola, un primer pas", afegeix. "El City necessitava sentir que pot derrotar equips com el Barça. Per aquest motiu era important guanyar. Portem uns anys en què els equips anglesos no poden fer mal als equips de la lliga espanyola. Derrotar el Barça era important", explica John Cross, cap d'Esports del 'Daily Mirror'.

Dins el Manchester City es respirava felicitat, però amb certa prudència. "La sensació de nervis no ha arribat mai dins el club. Aquí tothom sap que no es pot guanyar la Champions el primer any amb Guardiola i que cal temps, anar creixent amb tranquil·litat", explicaven dins el club, on desenes de treballadors catalans del City es trobaven amb els seus amics aficionats del Barça en una nit diferent, curiosa. Ja al partit de juvenils anterior es vivia una sensació de germanor entre gent que ha treballat plegada o es coneix. El català era la segona llengua més parlada a la graderia.

"Guardiola sap que encara no pot deixar el Barça sense pilota. Li ha tocat renunciar-hi una mica, pressionar a dalt i recuperar-la allà. Ha estat un gran partit, però Guardiola sap que encara no pot jugar exactament com voldria. És tot just una etapa", apunta Anthony Kastrinakis, de 'The Sun', el mitjà que va entrevistar Messi la setmana passada. "Messi diu que ara li toca un joc una mica més vertical amb Luis Enrique. I el City, de moment, guanya equips com el Barça robant la pilota prop de Ter Stegen", afegeix. "Cap entrenador anglès ha pogut fer mal al Barça. La segona part ha estat una demostració que ens cal escoltar i aprendre amb Guardiola", contraposa Jacos Steinberg, de 'The Guardian'. "Va rectificar detalls, va tenir pes en les decisions. Va ajudar els seus jugadors amb un retoc a la pressió. Ell és el gran responsable del triomf del City. Ell i la falta de punteria del Barça a la primera part, esclar" afegeix.

A Anglaterra, la meitat del país mira amb bons ulls l'arribada de tècnics com Guardiola, amb qui poden aprendre, i l'altra meitat dubta, embolcallada amb la bandera britànica. "Ens costa admetre que ja no podem donar lliçons i que ens toca aprendre. I aquest partit ens ha permès aprendre coses", admet Sam Wallace. El City va aconseguir aïllar el trident durant la segona part, i va provocar una sensació estranya. "Crec que per primer cop el City s'ha sentit important de veritat. Jugar unes semifinals de Champions va ser bonic, però mai es va donar la sensació de poder dominar clubs com el Barça o el Madrid", argumenta Cross. "La Premier necessitava un resultat així. Crec que tota la Premier celebra haver vist el millor equip derrotat de nou en un estadi anglès" afegeix.

A Manchester la nit va ser llarga. Aficionats i periodistes van recordar les jugades amb passió, conscients que aquest partit canvia moltes coses. Guardiola en surt reforçat. Però la seva nit va ser curta. L'endemà al matí ja estava treballant pensant en el proper partit.