MOTO2
Esports 16/06/2019

'Hat trick' i liderat d'Àlex Márquez a Moto2

El català guanya la tercera cursa seguida per davant de Thomas Lüthi

Martí Molina
2 min
Àlex Márquez, guanyador del GP de Catalunya de Moto2

MontmelóTres victòries consecutives i liderat de Moto2. Àlex Márquez ha celebrat aquesta doble fita guanyant el Gran Premi de Catalunya i encapçalant la categoria mitjana del Mundial. El de Cervera, en una cursa de menys a més, s'ha beneficiat de la caiguda de Lorenzo Baldassarri i ha superat Thomas Lüthi en un final intel·ligent.

Ha sigut una cursa amb sorpreses i que ha tingut un gir de guió important, perquè Thomas Lüthi i Augusto Fernández, que han fet un inici elèctric, han agafat un avantatge que els distanciava de la resta de pilots. Tot feia preveure que entre ells es disputarien la victòria, però s'han començat a molestar per veure qui encapçalava la prova i això ha donat ales als perseguidors, i més concretament a Àlex Márquez, per atrapar-los.

I és que el de Cervera, que sortia sisè, ha sabut llegir la cursa amb intel·ligència i esperar el moment oportú per atacar. Ell ha sigut l'únic que podia seguir una mica el ritme de Lüthi i Fernández, tot i que a un segon i mig de distància. Amb l'ambició dels líders per ser primer, Márquez s'ha trobat amb l'escenari ideal per acostar-s'hi. I un cop enganxat a ells, ha jugat les cartes millor que ningú.

Però encara faltava molt. Després d'un petit error de Lüthi, Augusto s'ha situat líder però el madrileny no ha pogut aguantar el ritme al capdavant de la prova, ha vist com Lüthi i Márquez el superaven i acabava relegat a lluitar pel podi.

Entre una cosa i l'altra, Márquez ja sabia que tenia opcions clares de victòria en una cursa que ha sigut marcada també per la caiguda de Lorenzo Baldassarri, el líder de Moto2. Un al·licient més perquè el suís i el català es disputessin la victòria final. I és que el vencedor del duel seria també el que encapçalaria la taula després de Montmeló.

Després d'estudiar el seu rival durant unes quantes voltes, Àlex Márquez l'ha avançat quan en faltaven nou. I Lühi ja no ha tingut poder de reacció. El suís ho ha intentat amb fermesa, amb competitivitat, amb ambició. Ara bé, un petit error al 'curvone', on hauria pogut caure, ha fet que el suís optés per la tàctica conservadora. Quedaven només quatre voltes i Márquez tenia la victòria a l'abast. Un triomf que no ha deixat escapar.

stats