Barça
Esports 06/06/2021

La imperiosa necessitat (i difícil missió) amb Griezmann i Dembélé

L'exmatalasser, tip de rumors, insisteix que no vol marxar del Barça, mentre que el Mosquit fa el ronso amb la renovació

4 min
Antoine Griezmann durant el partit entre França i Gal·les a l'estadi Allianz Riviera de Niça, al sud de França

BarcelonaAntoine Griezmann no té cap mena d’intenció de marxar de Barcelona. S’hi sent a gust, a la ciutat. També al club, malgrat que és conscient que amb la situació econòmica que viu l’entitat, li tocarà ser protagonista de mil informacions que el situen ben lluny del Camp Nou. De fet, és un dels pocs jugadors de l’actual plantilla amb mercat i del qual es puguin treure diners, per l’edat i per projecció, especialment si li surt una bona Eurocopa. Malgrat que el seu pas pel Barça encara no ha complert les expectatives, la direcció esportiva blaugrana confia que un bon torneig amb França augmenti el seu preu de mercat i permeti tancar una bona operació. L’entorn de Griezmann, però, és molt contundent: ni vol marxar ni marxarà. Tant li fa si la directiva l'ofereix o no. Ell vol seguir.

Segon màxim golejador de l’equip per darrere de Messi, Griezmann va recuperar la titularitat que Koeman li va prendre en alguns moments en el tram final de la temporada, quan no sempre va estar de sort. A la final de la Supercopa va rescatar el Barça dos cops, però l’Athletic va acabar imposant-se. A la final de Copa, contra el mateix rival, va marcar el primer gol. Però com que el partit va acabar en golejada, les medalles es van repartir entre tots els futbolistes. "La valoració és positiva en una temporada complicada per tot el que ha passat. L’Antoine és una persona que creix en ambients de treball positius, cosa que no sempre ha trobat al Barça", expliquen des del seu entorn, que recorda que el francès va anar a parar a un vestidor on alguns jugadors li recriminaven que no hagués vingut al Barça abans, quan ell va preferir quedar-se a l’Atlètic. Amb el temps, però, es va guanyar el perdó treballant fort, amb l’ajuda de jugadors com Piqué, un dels seus aliats.

Però un cop es va integrar al grup, no aconseguia trobar el seu encaix a la gespa, primer, i després veia com els problemes semblaven menjar-se internament el grup humà, amb un Messi capficat perquè volia marxar. "Ha passat de tot. Eleccions, un president que marxa i acaba a la presó, el covid-19, una plantilla amb jugadors importants que noten que acaben un cicle, canvis d’entrenadors... No han estat dos anys fàcils per donar el millor", expliquen els amics del francès, que va començar a millorar el seu rendiment abans de Nadal, més o menys. Just quan Messi va començar a deixar endarrere l’afer del burofax i a centrar-se en guanyar partits rodejat d’una nova fornada de joves. "L’ambient va millorar molt en aquelles dates. I L’Antoine ho va notar. Ell sempre ha valorat aquestes coses, és molt social. Si hi ha bon ambient, juga millor", diuen els que el coneixen, que recorden que va ser un dels líders de la França campiona del món el 2018.

L'arribada del Kun i la recuperació d'Ansu

Una selecció on Griezmann era un dels reis de la festa, dins i fora del terreny de joc. Al Barça li ha tocat assumir un paper secundari per darrere de futbolistes de gran professionalitat. Però Griezmann considera que el temps li juga a favor per anar-se fent gran vestit de blaugrana. El problema, però, són les operacions de mercat. L’arribada del Kun Agüero, sumada a la futura recuperació d’Ansu Fati, haurien d’afegir competència en atac. I els pròxims dies s’hauria d’anunciar l’arribada de Memphis Depay, una de les peticions de Koeman.

Dins del club ho tenen clar: com a mínim un dels dos jugadors francesos ofensius, Griezmann i Dembélé, ha de sortir per alliberar salaris i permetre ingressar uns milions que fan falta a l'entitat. El problema, com sempre, recau en com vendre jugadors que no volen marxar d’una ciutat on es viu bé i on tenen un bon salari. Griezmann, de fet, és qui més cobra per darrere de Messi.

Ousmane Dembélé durant el partit de futbol amistós internacional entre França i Gal·les a Niça, França.

Tips de rumors

Maud Griezmann, la germana del futbolista i que l’ajuda en els seus negocis, ha explicat més d’un cop a França que el jugador no porta bé els rumors sobre el seu futur. En aquest sentit, el missatge dels Griezmann és clar: seguirà al Barça. De fet, l’exjugador de l’Atlètic preferiria no haver d’estar pendent d’informacions sobre si arriben ofertes o no per centrar-se en fer una bona Eurocopa amb França, torneig on són els favorits. Però ja accepta que, amb aquest context econòmic del club, li tocarà conviure amb rumors.

A les ordres de Deschamps, Griezmann ofereix la seva millor versió. I més aquest estiu, que jugarà envoltat de futbolistes com Benzema i Mbappé. Aquesta Eurocopa la seguirà de ben a prop el Barça, amb l’esperança que sigui clau per provocar un moviment de mercat que els permeti rebre milions. Ja sigui amb Griezmann o amb un Dembélé inicialment destinat a ser suplent amb França però que, de moment, ja ha marcat en el primer amistós de preparació (com Griezmann).

El 7 blaugrana té contracte fins al juny del 2023, motiu pel qual sap que, en el fons, té la paella pel mànec. Ben valorat pels seus companys i per tothom qui treballa a la Ciutat Esportiva, on es destaca el bon humor i els detalls d’un jugador rialler que mai arriba tard als entrenaments, Griezmann no pot ni imaginar rebre una trucada com la que va rebre Suárez fa un any, quan Koeman li va dir que es busqués la vida. Un cas ben diferent és el de Dembélé. Si el Barça s’ha de posar dur per forçar la sortida d’algú, l'extrem, que acaba contracte l'any que ve, té números per ser l’escollit. De moment, el Mosquit ja ha dit que no té pressa per renovar. I el club, que segons Mundo Deportivo sospita que el jugador té algun preacord per marxar lliure el 2022, té clar que el vendrà si continua posant-se d'esquenes a l'ampliació.

stats