SIS NACIONS
Esports 07/02/2015

Irlanda es passeja per Roma i suma el primer triomf al Sis Nacions (3-26)

Els irlandesos han decidit el partit durant el segon temps amb una exhibició ofensiva

Ferran Vital
2 min
L'italià Sergio Parisse, aturat per la defensa irlandesa

BarcelonaEn la jornada inaugural del campionat, Irlanda s’ha passejat avui al Stadio Olimpico de Roma davant una dèbil Itàlia, que no ha pogut contrarestar el talent dels actuals campions europeus (3-26). El XV del Trèvol ha estat molt més contundent i efectiva durant tot el partit, gràcies al control absolut de la possessió i del joc estàtic, de davanters, un registre poc habitual en els equips de l’illa maragda.

Xoc de trens

El primer temps ha estat un vertader xoc de trens, amb una Itàlia que volia fer servir la seva pesada i veterana davantera (la tradicional arma dels italians) per percudir, avançar i obrir escletxes en la defensa irlandesa. Lluny d’amagar-se, els celtes (que avui alineaven el jugador d’origen català Jordi Murphy al seu XV inicial) han contestat amb un plantejament molt dur i físic, que no fugia del contacte amb els azurri, alhora que tractaven de crear i mantenir la possessió de l’oval, forçant al rival a cometre faltes al seu propi camp.

D’aquesta manera els irlandesos han obert escletxa al marcador gràcies a tres cops de càstig transformats pel darrer Rob Kearney. Els italians, per la seva banda, han anotat tres punts gràcies a un solitari cop de càstig transformat pel nacionalitzat d’origen maori Kelly Haimona, deixant el marcador en un ajustat 3 a 9 amb el que s’ha arribat al final del primer temps.

Irlanda petja l’accelerador

Irlanda, malgrat el marcador curt, no patia en excés. De fet, els del XV del Trèvol han esperat que la defensa italiana mostrés els primers símptomes de fatiga per mossegar al seus rivals. I així ha estat. A l’equador del segon temps els irlandesos han anotat dos assajos consecutius per sentenciar el partit, de la mà del mig de melé Connor Murray i del tercera línia Tommy O’Donnell. Els obertures Ian Keatley primer, i el seu substitut Ian Madigan després, han convertit entre pals els assajos dels seus companys, col·locant el marcador en el 3 a 26 final.

Els italians, esgotats després d’un titànic primer temps, no han mostrat capacitat de resposta, cosa que ha aprofitat el seleccionador irlandès Joe Schmidt per fer descansar diversos jugadors als minuts finals del partit.

stats