PATINATGE
Esports 28/03/2015

Javier Fernández, or en els Mundials de patinatge artístic de Xangai

El madrileny supera en el programa lliure el japonès Yuzuru Hanyu, que defensava el títol aconseguit l'any passat

Ara
1 min
La reacció de Javier Fernández després de conèixer la seva puntuació després del programa lliure / TATYANA ZENKOVICH / EFE

BarcelonaEl madrileny Javier Fernández ha aconseguit penjar-se l'or en els Mundials de patinatge de Xangai. El patinador ha acumulat 273,90 punts i ha pispat el primer lloc al japonès Yuzuru Hanyu (271,08), que defensava el títol. Fernández havia acabat tercer en els dos últims Mundials (2013 i 2014) i havia aconseguit el títol europeu tres anys consecutius.

En el programa lliure, i caracteritzat de 'Fígaro' de 'El barbero de Sevilla', el madrileny ha començat amb una caiguda en el quàdruple 'salchow', però ha realitzat a la perfecció els altres dos que tenia el seu ambiciós programa. Però Hanyu també ha fallat i ha començat el seu programa amb una caiguda. No ha estat el dia del japonès, que ha fallat en els quàdruples i ha servit en safata al patinador madrileny, que sortia al gel després d'ell, la possibilitat de superar-lo a la classificació, com així ha estat.

Tercer ha acabat el patinador del Kazakhstan Denis Ten, que ha conclòs el Mundial amb 267,72 punts.

Or per a Tuktamysheva en la categoria femenina

La russa Elizaveta Tuktamysheva ha confirmat aquest dissabte seva superioritat en el programa lliure i, amb un total de 210.36 punts, s'ha adjudicat el títol mundial de patinatge artístic a Xangai. Així, Tuktamysheva ha afegit al seu palmarès el seu primer èxit en uns Campionats del Món per davant de la japonesa Satoko Miyahara i de la seva compatriota Elena Radionova.

stats