DAKAR 2016
Esports 09/01/2016

Joan Barreda llança la tovallola

Després de perdre 5 hores en l’etapa 6, el de Torreblanca abandona el Dakar amb molèsties al canell i al dit després d'un accident mentre era remolcat

Nuria García
2 min
Joan Barreda rep l'ajuda de Paolo Ceci durant la sisena etapa del Dakar / JEROME PREVOST / REUTERS

BarcelonaJoan Barreda somiarà durant un bon grapat de dies amb Uyuni. Per segon any consecutiu, aquesta localitat de Bolívia ha estat la que ha acabat amb les esperances del pilot de Torreblanca d'aconseguir el seu primer trofeu del tuareg, el que només tenen els campions del Dakar. Divendres, durant la sisena etapa, el motor de la seva Honda, que no li havia donat cap senyal d’alarma prèvia, va dir prou. Es va aturar i el va deixar tirat enmig de l'especial, sense que el pilot tingués la possibilitat d’arreglar l’avaria. En total, va perdre cinc hores, ja que va arribar ben entrada la nit al bivac d'Uyuni remolcat per l'italià Paolo Ceci, company del torreblanquí a l’equip Honda. En total, Barreda va estar aturat una hora i mitja per intentar reparar la seva moto i, quan va arribar Ceci, van haver d’anar bastant més lents, fins arribar al final de l’especial cinc hores més tard que Toby Price, el guanyador de l’etapa de divendres.

Però si l'odissea no hagués estat prou, mentre era remolcat –una maniobra no exempta de riscos– va patir una accident en una zona de pedres i es va fer mal en un canell i en un dit, unes molèsties que aquest dissabte li han fer decidir no prendre la sortida de la setena etapa. Després de perdre les opcions de guanyar el Dakar, l'objectiu de Barreda era guanyar alguna etapa i ajudar a qui ara és el cap de files d'Honda, Paulo Gonçalves, però amb la lesió al canell es va donar que seria impossible complir amb la nova empresa. "Són dies durs, veus les coses d’una manera diferent, penses en tot el que has treballat durant l’any, el dia a dia... i és una llàstima", deia el pilot castellonenc quan va arribar al bivac d'Uyuni després d’un munt d’hores sobre la moto. "Tot estava anant molt bé, però amb el trencament del motor, no podem fer res més. L’any vinent tornarem a ser aquí", va afegir el pilot.

De fet, l'etapa d’Uyuni ja se li va entravessar l'any passat, quan va perdre el lideratge per trencar el manillar en l’etapa d'anada fins a la ciutat boliviana. I en la tornada fins a Iquique, al Salar, va patir problemes a la moto per l’acumulació de la sal. Tot va provocar que acabés remolcat per Jeremías Israel, que aquest any no disputa el ral·li.

stats