Una nova dinastia que acapara tots els ors possibles: les cinc anelles olímpiques del dia
Les germanes Jessica i Noemie Fox arrasen en piragüisme, el dia que Simone Biles recorda que es pot ser la millor fins i tot quan no es puja al graó més alt del podi
BarcelonaL'ARA cobreix els continguts més destacats dels Jocs Olímpics de París en obert en aquest canal de notícies, i aquesta és una peça de resum d'algunes de les notícies més rellevants del dia. Són les cinc anelles olímpiques de la jornada.
Simone Biles és humana (i bona esportista). "No estic enfadada", deia Simone Biles després d'acabar la seva participació en els Jocs. Aspirava a igualar les 9 medalles d'or de Ledecky i Latínina, però dos errors l'han deixat amb la mel als llavis. Primer, a la barra d'equilibri, on en una final amb molts errors –cinc de les vuit participants han caigut– ha anat a terra i ha acabat en cinquena posició. Després, en l'última prova de gimnàstica de París, Biles era favorita a l'exercici de terra. Però ha tornat a fallar: ha posat els peus fora dels límits, en dues ocasions, i ha acumulat una penalització de sis dècimes que seria decisiva. Rebeca Andrade, la brasilera, ha guanyat l'or. I en un gest d'esportivitat, Biles i la seva compatriota Jordan Chiles l'han felicitat amb una reverència al podi.
El Sena continua fent estralls. El suís Adrien Briffod és el segon atleta que cau malalt després de nedar al riu durant els Jocs de París. L'esportista pateix una infecció gastrointestinal i no ha pogut participar en el triatló mixt per equips d'aquest dilluns al matí. Encara no s'ha determinat si les causes podrien estar relacionades amb els bacteris fecals del riu Sena, però ja és el segon triatleta afectat: la belga Claire Michel està hospitalitzada des de divendres per una infecció causada pel bacteri E.coli.
Un or més polític que esportiu. Taiwan ha celebrat amb gran eufòria la victòria a la final de bàdminton contra la Xina als Jocs de París. Una fita que ha desfermat una onada de festes per tota l'illa que evidencia la rivalitat entre tots dos territoris. La dupla formada per Lee Yang i Wang Chi-lin es va imposar ahir diumenge a la de Liang Weikeng i Wang Chang per 2 sets a 1. D'aquesta manera, Lee i Wang no només van aconseguir el primer or olímpic de Taiwan en aquests Jocs, sinó que també es van convertir en la primera parella en la història del bàdminton a aconseguir l'or en dues cites olímpiques consecutives: Tòquio 2020 i París 2024.
Fox, la nova dinastia del piragüisme femení. Les germanes Jessica i Noemie han estat les grans protagonistes a les proves d'eslàlom dels Jocs, que acabaven aquest dilluns a l'estadi nàutic de Vaires-sur-Marne. Jessica, la gran reina de l'especialitat, ja havia aconseguit un doblet memorable a les proves de C1 i K1, i curiosament ha caigut eliminada al caiac cros a la mateixa sèrie classificatòria en què cometia Noemie, i ha perdut així l'opció d'aspirar a un triplet històric. Però la seva germana ha mantingut el cognom familiar a l'elit emportant-se la medalla d'or. Nascudes a Marsella, però de nacionalitat australiana, són filles dels piragüistes Richard Fox, deu vegades campió del món, i Myriam Fox-Jerusalmi, bronze a Atlanta 1996.
Imane Khelif trenca el seu silenci. La boxejadora algeriana ha ofert una entrevista als mitjans de comunicació del seu país, on ha parlat per primer cop de la polèmica que s'ha creat al seu voltant, a l'haver estat acusada de tenir cromosomes masculins. “L’odi pot destruir persones, pot matar pensaments de la gent, esperit i ment. Pot dividir persones. I a causa d’això, els demano que s’abstinguin de fustigar”, ha demanat l'esportista. Khelif s’enfronta aquest dimarts a la boxejadora tailandesa Janjaem Suwannapheng amb el repte d’arribar a la final de la categoria -66 kg, en un combat que es farà en una pista de Roland Garros. Les semifinals i finals de boxa es traslladen al famós club de tenis.