Barça

Jordi Cruyff nega que vingui al Barça per ser-ne l’entrenador

Defensa la figura de Koeman i que tindrà un rol transversal dins del club

2 min
Jordi Cruyff davant del retrat del seu pare Johan en una fotografia en blanc i negre de quan era jove.

BarcelonaEn una entrevista al programa El larguero de la Cadena SER, Jordi Cruyff va voler sortir al pas de les interpretacions que l’havien situat com un candidat per rellevar Ronald Koeman en cas que el president Joan Laporta optés per un canvi de rumb a la banqueta. De fet, va ser el mateix president qui va alimentar aquests rumors quan, el mateix dia que es feia oficial el retorn de Jordi a casa i Koeman era ratificat, va decidir utilitzar el mot “comodí” per definir l’encaix de l’últim fitxatge en l’organigrama.

“Internament mai s’ha especulat o mirat aquesta possibilitat”, afirma Jordi en la conversa radiofònica sobre la hipòtesi de poder ocupar el lloc de Koeman. “Entenc el que es podia interpretar, perquè els últims tres-quatre anys he fet d’entrenador, però aquest no és el rol. L’entrenador és el Ronald i jo hi soc de suport i per ajudar. En clubs com el Barça hi ha molta feina a fer”. D’aquesta manera, Jordi vol allunyar-se de la definició de comodí i, malgrat no tenir un rol estrictament definit dins de l’organigrama esportiu de l’àrea de futbol, s’encomana la idea de ser una figura transversal.

“Més que un comodí, ho veig més com una qüestió de poder seure en diferents cadires al voltant d’una taula de futbol: a vegades caldrà negociar, d’altres planificar o estar en la fase final d’un procés d’scouting... No crec que la intenció del comentari [del president Laporta] anés en la línia del que es va poder interpretar respecte al tema d’entrenar”, va voler aclarir.

“Koeman està molt motivat”

De fet, el Jordi va defensar la figura del tècnic neerlandès després d’unes últimes setmanes complicades en què Koeman va veure perillar la continuïtat a la banqueta del Barça. “Està tranquil. Ha sigut un any molt difícil, per diversos motius, com el fet que es va estar força temps sense president. Ell té molta experiència. Coneix el club i sap el que vindrà. Entén la pressió i les exigències. Jo crec que està molt motivat per fer les coses bé. El 2021 va aconseguir un percentatge de punts molt important i amb una plantilla que no estava del tot equilibrada, a causa de les dificultats de mercat i econòmiques”.

Amb tot, el Jordi serà una figura molt pròxima a Koeman, entre altres rols de l’àrea esportiva de futbol. El neerlandès ha tornat al Barça per ajudar i sumar en diferents facetes per la seva experiència, però, tal com ja va publicar l’ARA, també per tenir capacitat d’influència en la presa de decisions i no ser només una veu vinculant de consulta. Amb un encaix que pot anar evolucionant dins del club, el Jordi considerava que ara era un bon moment per tornar al Barça, després d’arribar a una entesa amb Laporta i, també, per poder estar a prop de la seva família.

Alba, content amb l’entrenador

D’altra banda, qui també va trencar ahir una llança a favor de Ronald Koeman va ser Jordi Alba. “Hem anat millorant al llarg de la temporada i es mereixia seguir al Barça”, va afirmar en declaracions a Ràdio Marca.

stats