BÀSQUET - EUROCUP
Esports 01/10/2019

Jordi Martí: “L’Eurocup ens ha d’ajudar a consolidar el projecte”

Director esportiu del Joventut de Badalona

i
àlex Gozalbo
3 min

BadalonaEl Joventut de Badalona engega avui (20.45 hores, DAZN) la seva participació a l’Eurocup amb un partit a la pista del Nanterre. Jordi Martí, director esportiu del club verd-i-negre, analitza per a l’ARA els reptes d’un equip amb ganes d’aprofitar la competició europea per apuntalar el seu creixement.

El retorn a Europa ha coincidit amb la renovació de Carles Duran com a entrenador.

Ja fa temps que ho teníem decidit i esperàvem el moment adequat per anunciar-ho. Les parts ens vam posar d’acord molt fàcilment. Aquest inici de temporada ens està costant una mica i hem volgut reforçar la seva figura. És l’entrenador ideal per a nosaltres. És de la casa, però ha sortit fora del club i ha viscut altres experiències. No només sap fer créixer els jugadors joves sinó que coneix el bàsquet d’elit, on cal competir i guanyar.

Què significa per a la Penya tornar a jugar a Europa?

Venim d’on venim i l’Eurocup ens ha d’ajudar a consolidar el projecte que ara estem construint. Els jugadors joves podran adquirir experiència i s’acabaran de polir en situacions d’alt nivell molt interessants per al seu creixement. Europa ens ha de servir per apuntalar un equip sòlid i competitiu. El dibuix actual no és el que voldríem perquè les lesions limiten molt la nostra rotació, però quan tornem a la normalitat no volem que aquesta competició europea ofegui la nostra gent, sinó que la faci créixer. És un pas que ens ha de servir per més endavant.

Quin és el nivell d’aquesta Eurocup?

La majoria dels equips participants són potents i tots els grups són difícils. La competició és molt competitiva. Crec que els resultats dependran molt del moment concret i del calendari dels equips. Buscàvem una competició al màxim d’exigent, perquè això ens permetrà posar-nos un llistó d’aprenentatge superior. També ens agrada la idea de portar grans rivals a Badalona, on la gent s’ho pot passar bé veient bons partits.

L’anterior experiència europea data de la temporada 2009-10. Què en recorda?

Jo estava al planter. Aquell equip tenia un perfil diferent perquè els jugadors de la casa estaven més consolidats i eren de molt nivell. El nostre equip actual té menys experiència acumulada però molta il·lusió per seguir creixent.

Com veu l’equip?

Les lesions estan condicionant molt la nostra feina. Al Carles li agrada un bàsquet molt treballat en defensa i alegre en atac. Hi ha gent nova que hem d’integrar i a alguns jugadors els falta rodatge. Ens ha costat ensenyar el nostre estil i encara estem en fase d’aprenentatge. Hem de millorar el nostre moment defensiu.

El repte de substituir Nico Laprovittola i Marko Todorovic no és senzill.

L’equip s’ha quedat sense dos dels seus referents, però tenim una plantilla molt polivalent. Hi ha jugadors que poden encaixar en diferents posicions i oferir un joc més ràpid. Tot i que Prepelic pot fer de guia en atac, la proposta serà més coral i grupal.

Els rivals s’han reforçat molt i no serà una temporada fàcil.

Els equips de la Lliga Endesa no han escatimat en diners i hi ha molts equips que són molt competitius. No ens hem de tornar bojos. Firmaria repetir la temporada passada, però va estar per sobre de les nostres possibilitats. Hem de fer les coses bé per construir el nostre projecte i no parar de créixer. Espero, això sí, no repetir l’experiència d’estar a la part de baix de la classificació, que és molt dur.

stats