ESQUÍ DE MUNTANYA
Esports 28/04/2019

Kilian Jornet puja al podi al llegendari Trofeu Mezzalama al costat d'Armin Höfl i Jakob Herrmann

L'equip del de la Cerdanya acaba tercer una cursa que ha modificat el recorregut pel mal temps

Ara
2 min
Kilian Jornet, en acció al Trofeu Mezzalama

BarcelonaEn la seva primera i única competició de la temporada d'hivern, Kilian Jornet ha gaudit formant equip amb els austríacs Armin Höfl i Jakob Herrmann i ha pujat al podi al mític Trofeu Mezzalama, que ha vist modificat el seu recorregut original a causa de les condicions meteorològiques. El trio d'atletes ha creuat la meta en 4 hores, 49 minuts i 21 segons, i ha aconseguit la tercera posició en una de les grans clàssiques d'Europa de l'esquí de muntanya i que forma part de la Gran Course. El triomf ha sigut molt disputat i ha caigut, finalment, per a l'equip format pels italians Michele Boscacci, Robert Antonioli i Matteo Eydallin (4 hores, 45 minuts i 30 segons). En segona posició ha acabat el grup integrat per Werner Marti, William Boffeli i Martin Anthamatten (4 hores, 48 minuts i 21 segons). "Ha sigut una prova molt interessant pel que fa a competitivitat. Hem anat pràcticament junts fins a la tercera pujada. De fet, hem arribat els tres primers equips amb una diferència de poc més de 3 minuts, el que ja deixa entreveure, en una cursa tan llarga, que ha sigut molt disputada", ha explicat Jornet.

La cita, que es va posposar fins a aquest diumenge a causa de les condicions meteorològiques, ha arrencat aquesta matinada a les 5.30 h des de Breuil-Cervinia amb canvis al circuit original de 45 km de llargada i 3.272 m de desnivell positiu a causa del temps. Així, s'ha evitat l'ascens al pic de Castor (4226 m). Un fort vent i unes baixes temperatures han acompanyat al llarg de la jornada els atletes que, repartits en equips de tres integrants, han cobert un recorregut amb final a Gressoney-La-Trinité. "Les condicions meteorològiques han sigut dures. Ahir no sabíem si podríem sortir. Al final s'ha optat per un recorregut alternatiu que bé ha valgut el nom de la prova. Ha sigut tècnic i exigent", ha dit Jornet.

Jornet, Höfl i Herrmann s'han disputat gairebé fins al final la victòria amb els trios formats per Boscacci, Antonioli i Eydallin, i Marti, Boffeli i Anthamatten, i han sigut els tres italians els que, finalment, s'han endut el triomf. "Hem perdut una mica de temps al final, però les sensacions han sigut molt bones durant tota la prova. Ha sigut una cursa molt bonica, disputada des del principi fins al final. Me'n vaig molt satisfet, i ja estic preparat per començar a pensar en les carreres a peu", ha afegit Jornet, que va guanyar el Mezzalama el 2011 al costat de Didier Blanc i William Bon Mardion.

El Trofeu Mezzalama, que recorre cims i pics de la Vall d'Aosta i es caracteritza per la seva altitud, ha sigut l'única competició en què ha participat Jornet aquest hivern i la primera que ha disputat després de la seva recent paternitat. No obstant això, l'atleta de la Cerdanya s'ha mantingut molt actiu al llarg d'aquests mesos: ha estat entrenant a Noruega i s'ha plantejat reptes com el que el va portar a comprovar quants metres de desnivell positiu era capaç de sumar en 24 hores. Ara, Jornet es concentrarà en preparar la temporada d'estiu.

stats